UCR har gjort vissa uppdateringar av plattformen. Bland annat:

  • Möjlighet att registrera personer med reservnummer
  • Informationstexten i grund- och uppföljningsregistreringarna har fått ett nytt utseende
  • Ni ser endast de rapporter som är anpassade för er enhetstyp (primärvård, specialistvård, särskilt boende eller hemsjukvård med omsorgsinsatser)
  •  Nytt utseende för Inställningar och hjälp (ikonen med ett ansikte högst upp till höger som du ser när du är inloggad i registret

 

Vi har även lagt till två diagram i rapporterna

  • I rapporten Utredning och uppföljning (för primärvård och specialistvård) finns nu ett diagram för Basal demensutredning. Diagrammet visar andel personer med basal demensutredning på enheten i jämförelse med regionen och Sverige. 
  • I rapporten Omvårdnad och Insatser (för särskilt boende och hemsjukvård med omsorgsinsatser) finns nu ett diagram för Personcentrerad vård. Diagrammet visar resultat för den egna enheten i jämförelse med egen kommun och Sverige. För enheter inom särskilt boende visas även jämförelse med hela boendet.

 

Ni är varmt välkomna att höra av er till oss på kansliet om ni har frågor.

Telefon: 08-58589783

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Den 6 april 2021 lanserades SveDem på en ny IT-plattform. Den nya IT-plattformen är mer användarvänlig med nytt utseende, nya variabler och nya rapporter. Nya variabler gäller framförallt för grundregistrering och uppföljningsregistrering för specialistvård och primärvård.

För Specialistvård kommer det även gå att registrera diagnosen Lindrig kognitiv störning vid misstanke om demenssjukdom. Under hösten 2021 kommer vi även göra det möjligt för primärvårdsenheter att registrera diagnosen Lindrig kognitiv störning vid misstanke om demenssjukdom.  

En förändring på strukturell nivå är att personen inte kommer tillhöra en specifik uppföljande enhet och därmed inte behöver flyttas över mellan enheter. Flera enheter kan välja att följa personen för att göra uppföljningar.  

En mer detaljerad beskrivning av nyheterna i SveDem hittar du i menyn till höger under fliken Uppdateringar i registret.