UCR - Uppsala Clinical Research Center

Lediga tjänster

Att arbeta på UCR

UCR förenar akademisk, klinisk och tekninsk kompetens i en komplett forskningsstruktur

Vi är Sveriges största ARO som på uppdrag från såväl akademi som industri genomför och hanterar alla aspekter av kliniska forskningsprojekt under ett och samma tak.

Vår viktigaste tillgång är alla medarbetare som med sitt engagemang, idérikedom, kompetens och nära samarbete med duktiga forskare gör UCR till ett ledande forskningscentrum i Sverige och i övriga världen. 

Finns det aktuella lediga tjänster att söka på UCR, finns de listade nedan.

 

 


Vår sektion för klinisk forskning söker nu en ny kollega.


Sektionen består idag av 45 medarbetare.
Vi är projektledare, kliniska prövningsledare, koordinatorer, kliniska monitorer, data managers med olika bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar i team med olika kliniska studier och projekt på uppdrag från både akademi och industri. 

Det gör att vi tillsammans har en bred kompetens inom området medicinsk klinisk forskning.

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete i denna forskningsnära miljö där du blir en medspelare med en av nyckelrollerna inom sektionen.

Ditt uppdrag
Vi vänder oss till dig som har mångårig erfarenhet av att arbeta som CRA/monitor inom klinisk forskning (industri/akademi/CRO) med goda kunskaper i Good Clinical Practice och andra relevanta regulatoriska lagar och riktlinjer. Du är en noggrann, kommunikativ och strukturerad person med god organisationsförmåga som gärna tar ett självständigt ansvar men trivs med att vara del av ett team som arbetar mot ett gemensamt mål.

Dina arbetsuppgifter
Förutom att arbeta som CRA i de studier vi driver kommer viss undervisning att ingå i tjänsten. UCR håller regelbundet kurser inom kliniska prövningar/klinisk forskning, både internt och externt.

Beroende på sökandens erfarenhet kan även andra arbetsuppgifter inom sektionens organisation att vara aktuella.
Arbetet innebär resor i huvudsak inom Norden, men kan bli aktuellt även inom övriga Europa.

Dina kvalifikationer/krav

 • Högskoleutbildning inom biologi, farmaci, medicin, sjuksköterska, eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet av CRA/monitorering inom kliniska prövningar
 • Dokumenterat goda kunskaper i Good Clinical Practice (GCP)
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.
 • Mycket goda kunskaper i Word och Excel
 • God kommunikativ förmåga


Meriterande

 • Erfarenhet av arbete inom både akademi och industri
 • Kunskap om läkemedelsutveckling
 • Erfarenhet av att utbilda/föreläsa


Personliga egenskaper
Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Därför kommer även dina personliga egenskaper att vägas in vid tillsättande av tjänsten.Vi söker dig som är noggrann, kommunikativ och har sinne för strukturerat arbete

 • Du är självständig och ansvarstagande
 • Du är en lagspelare som gillar att arbeta i team
 • Du trivs med ständig utveckling
 • Du är resultatinriktad och har känsla för kvalitet
 • Du är innovativ, du bidrar aktivt till förbättring och utveckling, både i kundprojekten och i interna rutiner och processer


Vi erbjuder
Tillsvidareanställning
Heltid

Sista ansökningsdag är den 11 aug 2020.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Vill du veta mer?

Gruppchef, Sektionen för Klinisk Forskning
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sektionschef, Sektionen för Klinisk Forskning 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Human resource, HR
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 


Facklig representant nås via växeln
tel.+ 46 (0) 18 611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan. Ansök här

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Gör skillnad för människors hälsa, jobba med kvalitetsregister!

Kvalitetsregister används för att löpande utvärdera och förbättra kvaliteten i vården och ger en unik möjlighet att följa resultat och kvalitet. De bidrar till att rädda liv, uppnå jämlik hälsa och används aktivt för uppföljning, lärande, förbättring, forskning samt ledning inom offentlig och privat vård. Kvalitetsregister är tillsammans med hälsodataregister, andra befolkningsregister och biobanker några av de mest kraftfulla forskningsunderlagen i världen.

Kvalitetsregistersektionen utvecklar och förvaltar dessa register som tillgängliggörs via rapporter och moderna webbgränssnitt. Rollerna inom kvalitetsregistersektionen hos UCR består bland annat av projektledare, systemarkitekter, systemutvecklare, användbarhetsexperter, samt kvalitetsansvarig.

Ditt Uppdrag

Du har kontakt med beställare och arbetar tillsammans med användbarhetsexperter, projektledare och övriga systemutvecklare för att möta kundernas behov av användbara, innovativa, flexibla och långsiktigt förvaltningsbara IT-lösningar. Du har goda kunskaper i Java-programmering, och brinner för att göra en komplex datamodell begriplig och lätthanterlig för mottagare. På UCR förstärker du ett av våra utvecklarteam och arbetar enligt agila principer.

Vi erbjuder en teambaserad, agil arbetsmiljö med möjlighet att arbeta längs hela livscykeln för våra produkter och i projekt. Du är delaktig i utvecklingen av våra processer såväl som verktyg och tekniker. Din anställning är hos Region Uppsala och omfattas av de anställningsförmåner som finns med bland annat friskvårdsbidrag, extra semesterdagar och löneväxling till pensionssparande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vi söker en kollega som vill dela vår mission, att förbättra hälsan för människor i Sverige och hela världen, som är öppen för nya idéer, trivs med utveckling och förbättring, och har en professionell och ödmjuk inställning till utmaningar, medarbetare och kunder. Du är en äkta lagspelare med god kommunikationsförmåga och hög integritet. Du delar med dig av dina kunskaper och är alltid öppen för att lyssna på dina kollegors och kunders förslag och synpunkter.

Din kompetens

Du har en universitetsutbildning inom IT och minst tre års erfarenhet av att leverera webbaserade system på Java-plattformen, alternativt likvärdig utbildning och/eller erfarenhet. Du gillar att arbeta i ett dynamiskt team och kanske har Du arbetat som konsult några år och är van vid att sätta dig in i nya problemdomäner och tekniker.

Du bör behärska webbutveckling med Java och då vi använder webramverket Wicket för att skapa webapplikationer är det meriterande om Du även har utbildning och/eller erfarenhet inom ett eller flera av nedanstående områden:

 • Apache Wicket
 • Javascript (JSON, JQuery, Bootstrap, Angular, React eller motsvarande)
 • IntelliJ IDEA/Maven/Git/Tomcat
 • Spring/Spring Boot
 • Hibernate
 • Jpa
 • SSL/OAUTH

Det är även meriterande med:

 • Utbildning inom MDI/UX/Interaktionsdesign
 • Automatiserad testning (JUnit, Selenium, cucumber eller motsvarande)
 • Vana att arbeta med SCRUM/Agil systemutveckling och förmåga att kommunicera och förädla designlösningar tillsammans med övriga roller i Agila utvecklingsteam

Personliga egenskaper
Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team.
Vi kommer således att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag är den  11 aug 2020.

Tillsvidareanställning
Heltid, provanställning kan komma att tillämpas

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här

Vill du veta mer?

Sektionschef: 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel. +46 (0)18 617 13 15

Human Recsource, HR:
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel. +46 (0)18 611 11 98

Facklig representant nås via växeln
tel.+46 (0)18 611 0000

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan. Ansök här

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. 

 

Tillbaka till toppen
Cookies gör att denna webbplats fungerar korrekt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.