Lediga tjänster

Att arbeta på UCR

UCR förenar akademisk, klinisk och tekninsk kompetens i en komplett forskningsstruktur

Vi är Sveriges största ARO som på uppdrag från såväl akademi som industri genomför och hanterar alla aspekter av kliniska forskningsprojekt under ett och samma tak.

Vår viktigaste tillgång är alla medarbetare som med sitt engagemang, idérikedom, kompetens och nära samarbete med duktiga forskare gör UCR till ett ledande forskningscentrum i Sverige och i övriga världen. 

Finns det aktuella lediga tjänster att söka på UCR, finns de listade nedan.

QAannons linkedin


Vi söker en erfaren projektledare med erfarenhet av kliniska prövningar.
Vill du ha en omväxlande roll med stor bredd och möjlighet att påverka ditt arbete?
Kanske tjänsten som klinisk prövningsledare hos oss på UCR är din nästa utmaning?!

Sektionen Klinisk Forskning inom UCR

UCR består idag av ca 140 medarbetare varav merparten arbetar med klinisk forskning. Vi är projektledare, kliniska prövningsledare (CPM), CRA/monitorer, publication manager/medical writer, data managers och biostatistiker, med varierad bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar i tvärfunktionella team med olika typer av kliniska studier och projekt på uppdrag från både akademi och industri. Tillsammans har vi en bred kompetens inom området medicinsk klinisk forskning. Våra studier och projekt är av varierande omfattning och inriktning och vi arbetar med såväl stora som små och regionala som internationella projekt - hos oss får du verkligen vara med i helheten!

Ditt uppdrag

Som klinisk prövningsledare har du en projektledande roll för kliniska prövningsprojekt, vilket bland annat innefattar att upprätta projektplan, fördela och leda resurser, koordinera och prioritera samt formulera och följa upp mål. Du kommer att ansvara för övergripande planering och projektledning över projektteam men också arbeta operativt hands-on i projekten. Projektens storlek, inriktning och utförande varierar vilket gör att vi kan erbjuda ett spännande, stimulerande och utvecklande arbete. Du är delaktig redan vid projektens uppstart och konsultation vilket gör att du får en viktig rådgivande roll, kommer nära kärnan i studien och får ett helhetsperspektiv. Att medverka till ständig verksamhetsutveckling och förbättringsarbete ingår i rollen.

Dina kvalifikationer

• Högskoleutbildning med naturvetenskaplig, teknisk, farmaceutisk eller medicinsk inriktning
• Minst två års erfarenhet av arbete med kliniska prövningar
• Goda kunskaper inom ICH-GCP
• Mycket god svenska i tal och skrift
• Mycket god engelska i tal och skrift
• Goda datorkunskaper

Din kompetens

Som person är du lösnings- och servicefokuserad och målinriktad med en god förmåga att se till helheten. Du är driven och innovativ men kan samtidigt hitta en lämplig balans för att möta regulatoriska krav och förhållningssätt. Du trivs i en social roll där du får interagera och kommunicera med andra, såväl internt som externt. Har du dessutom tidigare arbetat med kvalitetsregister, nationella medicinska register eller med medicintekniska produkter ser vi det som meriterande.

Din person

Vi söker en kollega som vill dela vår mission, att förbättra hälsan för människor i Sverige och hela världen är. Du är prestigelös, gillar att både utveckla och förvalta samt att både leda och samarbeta. Du delar med dig av dina kunskaper och är alltid öppen för att lyssna på dina kollegors och kunders förslag och synpunkter Du är strukturerad, analytisk och förstår vikten av god dokumentation.
Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Vi kommer således att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

En bred, varierande och innovativ roll i en organisation där det händer mycket! Du får stort utrymme att påverka såväl dina projekt, din egen samt hela organisationens utveckling. Våra medarbetare är viktiga, vi lär oss av varandra och vi hjälps åt.

Hos oss får du väldigt bra anställningsförmåner som gör skillnad, vilket innefattar t.ex. friskvårdsbidrag, tjänstepension, klämdagar. Läs om några av dem här.

Annat bra att veta

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Vi finns i nybyggda lokaler i Uppsala Science Park.

Din ansökan vill vi ha senast den 15 mars 2021
Vi hanterar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!
Din ansökan skickar du in här: länk till annons och ansökan

Vill du veta mer?

Gruppchef: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel.+46 (0)18 611 95 51
Human resource (HR): Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel.+46 (0)18 611 11 98
Facklig representant nås via Region Uppsalas växel: +46 (0)18 611 00 00

UCR och Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Vi söker en projektledare med kundansvar och produktägarerfarenhet till Kvalitetsregistersektionen!

Kvalitetsregistersektionen inom UCR 

Kvalitetsregistersektionen utvecklar och förvaltar register för insamling och uppföljning av strukturerad vårddata från ett antal medicinska discipliner. Dessa nationella register tillgängliggörs via rapporter och interaktiva webbgränssnitt, och bidrar till att rädda liv och uppnå jämlik hälsa. De används aktivt för uppföljning, lärande, förbättring, forskning samt ledning, inom offentlig och privat vård.

Kvalitetsregistersektionen omfattar i dagsläget ett 45-tal anställda och ett 20-tal konsulter. Rollerna inom kvalitetsregistersektionen hos UCR består bland annat av projektledare, systemarkitekter, systemutvecklare, användbarhetsexperter samt kvalitetsansvarig.

Ditt uppdrag

Du arbetar med att leda och prioritera arbetet i ett team som nyutvecklar, vidareutvecklar och förvaltar ett antal kvalitetsregister. Du ansvarar för kontinuerlig behovsanalys och kravinsamling, skapar lång- och kortsiktiga planer i dialog med registrens styrgrupper, och leder teamet i att nyutveckla, vidareutveckla och förvalta registren i enlighet med den tekniska roadmap som finns för UCR´s kvalitetsregisterplattform, och de riktlinjer för som finns inom det nationella systemet för kvalitetsregister. Du har kundansvar för de register teamet förvaltar och vidareutvecklar.

Teamet, som huvudsakligen består av systemutvecklare, arbetar agilt och utser sin egen scrum master. Teamet förstärks av IT-arkitekter, användbarhetsexperter, testledare och QA, för att säkerställa att vi bygger förvaltningseffektiva lösningar, skapar största möjliga kundnytta och möter regulatoriska krav kring kvalitetsregister.

I tjänsten ingår bland annat:

 • Vara den primära kontakten för de register du och teamet ansvarar för
 • I dialog med registrens styrgrupper och registerhållare skapa lång- och kortsiktiga planer, och säkra att dessa är i linje med UCR´s planer för intern plattforms-/produktutveckling
 • Tillsammans med övriga kundansvariga projektledare, sektionens ledningsgrupp och plattformsledningen, koordinera och synkronisera teamets och övriga teams planeringar, till en övergripande sektionsplanering som säkrar att alla team och register bidrar till och drar nytta av utvecklade komponenter och lärdomar 
 • Planera och följa upp teamets arbete, och återrapportera till såväl styrgrupp som sektionens ledningsgrupp
 • Arbeta tillsammans med övriga kundansvariga projektledare och andra roller inom sektionen för att kontinuerligt förbättra våra interna processer och rutiner
 • Utifrån verksamhetens behov, inom eller utanför teamet, driva specifika utvecklings- eller verksamhetsprojekt med egen tidplan, budget och resurser, och rapportera till sektionens ledningsgrupp
 • Ta ansvar för teamets och sektionens leveranser, och måna om såväl hög leveranskvalitet som våra medarbetare

Din kompetens

Du har flera års erfarenhet från förvaltningsledning eller projektledning, inom mjukvarurelaterad utveckling, verksamhetsutveckling eller liknande. Du har erfarenhet av komplexa projekt med flera intressenter, och av att vara bryggan mellan beställare, utvecklingsteam och interna produktägare. Kanske har Du själv varit produktägare. Du är van att arbeta enlig agila arbetsmetoder och driva kontinuerlig förbättring.

Kunskapskrav

Har du utbildning och/eller erfarenhet inom något eller flera av nedanstående områden är det meriterande:

 • Mjukvaruutveckling
 • Kravhantering/-insamling
 • Hälso-/sjukvård
 • Verksamhetsutveckling och -uppföljning
 • Lean/Scrum/Kanban
 • Product Management/Produktstyrning
 • Portföljstyrning
 • Kundansvar
 • Business Intelligence/Nyckeltal
 • Leda och coacha medarbetare

Din person

Vi söker en kollega som vill dela vår mission, att förbättra hälsan för människor i Sverige och hela världen, som är öppen för nya idéer, trivs med utveckling och förbättring, och har en professionell och ödmjuk inställning till utmaningar, medarbetare och kunder. Du är en äkta lagspelare med god kommunikationsförmåga och hög integritet. Du delar med dig av dina kunskaper och är alltid öppen för att lyssna på dina kollegors och kunders förslag och synpunkter.

Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Vi kommer således att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

En agil arbetsmiljö där du får vara centralt delaktig i att utveckla våra processer såväl som verktyg och tekniker. Våra medarbetare är viktiga, vi lär oss av varandra och vi hjälps åt.

Hos oss får du väldigt bra anställningsförmåner som gör skillnad, vilket innefattar t.ex. friskvårdsbidrag, tjänstepension, klämdagar. Läs om några av dem här.

Annat bra att veta

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.

Vi finns i nybyggda lokaler i Uppsala Science Park.

Din ansökan vill vi ha senast den 15 mars 2021
Vi hanterar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Varmt välkommen med din ansökan!
Din ansökan skickar du in här: länk till annons och ansökan

Vill du veta mer?

Gruppchef: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel.+46 (0)18 617 13 15
Human resource (HR): Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel.+46 (0)18 611 11 98
Facklig representant nås via Region Uppsalas växel: +46 (0)18 611 00 00

UCR och Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Vi söker en systemförvaltare för utveckling och förvaltning av nationellt biobanksregister!

Om oss

Uppsala Biobank startade sin verksamhet i september 2008 och är ett samarbete mellan Region Uppsala och Uppsala Universitet. Uppsala Biobank är tillsammans med UCR Laboratory en sektion under Uppsala Clinical Research Center (UCR). Sektionen har idag 26 anställda. Biobankens uppdrag är bland annat att samordna och utveckla olika typer av stöd och service för biobanksaktiviteter för forskning och vård. Verksamheten ska bland annat bidra till att säkra provkvalitet och spårbarhet i information om prov. För detta använder biobanken interna labbdatasystem (LIMS). Vi söker nu en person för arbete med förvaltning och utveckling av biobankens system för utplocksstöd, främst med biobankens LIMS för att söka information om prov som lagras på biobanken då kunder i forskningssyfte önskar ta ut prov från befintliga provsamlingar.

Arbetsuppgifter

Att genom uppdrag från biobankens kunder söka fram provinformation från biobankens interna labbdatasystem (LabWare LIMS) så att rätt prov identifieras och kan utlämnas till kund. Arbetet utförs idag med en internt utvecklad excelapplikation och genom SQL-sökningar mot LIMS. En del i arbetet är att kommunicera med kund för att säkerställa att efterfrågat prov identifieras. Du kommer att delta i verksamhetens interna förbättringsarbete med utveckling och anpassning av LabWare LIMS genom att kravställa, testa och validera de anpassningar som kontinuerligt görs i systemet av biobankens utvecklingsteam. Du kommer också att medverka i arbetet att utveckla och anpassa sidosystem eller annat utplocksstöd för att förbättra processen. Du kommer även att vara delaktig i arbetet att kvalitetssäkra verksamheten enligt den nya biobanksstandarden ISO 20387:2019.

Dina kvalifikationer

Vi tror att du har en utbildning på högskolenivå och har erfarenhet av arbete med databaser. Meriterande är att tidigare ha utvecklat och/eller arbetat med LIMS eller annat system för provhantering. Vi ser gärna att du har erfarenheter från någon typ av laborativt arbete och/eller från medicinsk/biologisk forskning.
För den här tjänsten krävs att du arbetar metodiskt, strukturerat, noggrant samt dokumenterar utfört arbete. Du blir en del av biobankens ansikte utåt, varför du behöver vara serviceinriktad, öppen och lyhörd i kommunikationen med biobankens kunder. Du måste behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder en positiv och kreativ arbetsmiljö i öppna, moderna lokaler där alla medarbetare ska trivas och bidra med sin kompetens till verksamhetens fortsatta utveckling.

Annat bra att veta

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning.
Vi finns i nybyggda lokaler i Uppsala Science Park
Din ansökan vill vi ha senast den 28 februari  2021

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Gruppchef Inger Lindström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel.018-6171498
Arbetsledare Daniel Ericson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tel.018-6111328
Sektionsschef Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel. 018- 611 39 32
Facklig representant nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Klicka här för att fylla i ansökan