Lediga tjänster

Finns det aktuella lediga tjänster att söka på UCR, finns de listade nedan.

 


Clinical Research Associate – CRA

Har du erfarenhet av att arbeta med kliniska studier som forskningssjuksköterska/CRA/monitor och vill ha en omväxlande roll med stor bredd och möjlighet att påverka ditt arbete? Då kan tjänsten som CRA hos oss på UCR vara din nästa utmaning!

Om vår sektion Klinisk Forskning

UCR består idag av ca 120 medarbetare varav merparten arbetar med klinisk forskning. Vi är projektledare, kliniska prövningsledare (CPM), CRA/monitorer, publication manager/medical writer, data managers och biostatistiker, med varierad bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar i tvärfunktionella team med olika typer av kliniska studier och projekt på uppdrag från både akademi och industri. Tillsammans har vi en bred kompetens inom området medicinsk klinisk forskning. Våra studier och projekt är av varierande omfattning och inriktning och vi arbetar med såväl stora som små och regionala som internationella projekt - hos oss får du verkligen vara med i helheten!

Om tjänsten

Som CRA hos oss får du arbeta i en bred roll med studier i fas I-IV. Du kommer bland annat att hantera ansökningar, kvalitetssäkra data, monitorera både genom att besöka kliniker men även på distans via kontoret. Som monitor hos UCR är du en viktig medspelare i våra studieprojekt där alla roller aktivt är med och bidrar till förbättring och utveckling för att genomföra projekten på bästa sätt tillsammans.

Att medverka till ständig verksamhetsutveckling och förbättringsarbete ingår i rollen hos alla våra medarbetare.

Beroende på din erfarenhet kan även andra arbetsuppgifter inom sektionens organisation vara aktuella.

I tjänsten förekommer resor, i huvudsak inom Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete i denna forskningsnära miljö där du kommer att ha en av nyckelrollerna inom sektionen. Vi är en innovativ organisation i ständig utveckling/förändring. Möjlighet till distansarbete finns vissa dagar per vecka.

Din profil och bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med kliniska studier som forskningssjuksköterska/CRA/monitor inom klinisk forskning (industri/akademi/CRO) med goda kunskaper inom ICH-GCP. Du har en högskoleutbildning inom biologi, farmaci, medicin, sjuksköterska eller motsvarande. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat. Dina datorkunskaper är goda och du är bekväm med att arbeta i Office-paketet.

Som person är du noggrann, kommunikativ och strukturerad med god organisationsförmåga som gärna tar ett självständigt ansvar men trivs med att vara del av ett team som arbetar mot ett gemensamt mål.

Krav

 • Högskoleutbildning inom biologi, farmaci, medicin, sjuksköterska eller motsvarande.

 • Erfarenhet av arbete med kliniska studier som forskningssjuksköterska/CRA/ monitor inom klinisk forskning (industri/akademi/CRO) med goda kunskaper inom ICH-GCP.

 • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift

Vårt erbjudande

Hos oss får du en bred och varierande CRA roll i en organisation där det händer mycket! Du får stort utrymme att påverka såväl ditt dagliga arbete, din egen samt hela organisationens utveckling. Våra medarbetare är viktiga, vi lär oss av varandra och vi hjälps åt. Hos oss får du väldigt bra anställningsförmåner som gör skillnad, vilket innefattar t.ex. friskvårdsbidrag, tjänstepension och klämdagar.

Annat bra att veta

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning. Vi finns i nybyggda lokaler i Uppsala Science Park.

Din ansökan vill vi ha senast den 5e juni 2022.

Sök tjänsten HÄR

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofie Skaränger, Jobbet.se på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0703-426600. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

UCR och Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

 

Klinisk projektledare - CPM

Har du erfarenhet av kliniska prövningar och vill ha en omväxlande roll med stor bredd och möjlighet att påverka ditt arbete? Då kan tjänsten som Klinisk projektledare (Clinical Project Manager, CPM) hos oss på UCR vara din nästa utmaning!

Om vår sektion Klinisk Forskning

UCR består idag av ca 120 medarbetare varav merparten arbetar med klinisk forskning. Vi är projektledare, kliniska projektledare (CPM), CRA/monitorer, publication manager/medical writer, data managers och biostatistiker, med varierad bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar i tvärfunktionella team med olika typer av kliniska studier och projekt på uppdrag från både akademi och industri. Tillsammans har vi en bred kompetens inom området medicinsk klinisk forskning. Våra studier och projekt är av varierande omfattning och inriktning och vi arbetar med såväl stora som små och regionala som internationella projekt - hos oss får du verkligen vara med i helheten!

Om tjänsten

Som Klinisk projektledare har du en ledande roll i kliniska prövningsprojekt, vilket bland annat innefattar att upprätta projektplan, fördela och leda resurser, koordinera och prioritera samt formulera och följa upp mål. Du kommer att ansvara för övergripande planering och projektledning över projektteam men också arbeta operativt hands-on i projekten. Projektens storlek, inriktning och utförande varierar vilket gör att vi kan erbjuda ett spännande, stimulerande och utvecklande arbete. Du är delaktig redan vid projektens uppstart och konsultation vilket gör att du får en viktig rådgivande roll, kommer nära kärnan i studien och får ett helhetsperspektiv. Att medverka till ständig verksamhetsutveckling och förbättringsarbete ingår i rollen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är lösnings- och servicefokuserad med en god förmåga att se till helheten.

Du är driven och innovativ men kan samtidigt hitta en lämplig balans för att möta regulatoriska krav. Du trivs i en social roll där du får interagera och kommunicera med andra, såväl internt som externt.

Du är strukturerad, analytisk och förstår vikten av god dokumentation. Vidare ser vi att du är en prestigelös person som gillar att både utveckla och förvalta samt att både leda och samarbeta.

Krav

 • Högskoleutbildning med naturvetenskaplig, teknisk, farmaceutisk eller medicinsk inriktning
 • Minst två års erfarenhet av arbete med kliniska prövningar
 • Goda kunskaper inom ICH-GCP
 • Mycket god svenska i tal och skrift
 • Mycket god engelskai tal och skrift
 • Goda datorkunskaper, bekväm med att jobba i Officepaketet

Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med kliniska prövningar/studier med medicintekniska produkter
 • Erfarenhet av att skriva studieprotokoll/-rapporter

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete i denna forskningsnära miljö med fokus på pragmatiska lösningar inom kliniska studier för att underlätta för uppdragsgivare och kliniker. Vi utmanas och utvecklas tillsammans mot vår mission, att förbättra hälsan för människor i Sverige och hela världen Hos oss får du en bred, varierande och innovativ roll i en organisation där det händer mycket! Du får stort utrymme att påverka såväl dina projekt som din egen samt hela organisationens utveckling. Hos oss får du väldigt bra anställningsförmåner som gör skillnad, vilket innefattar t.ex. friskvårdsbidrag, tjänstepension och klämdagar. 

Annat bra att veta

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning. Vi finns i nybyggda lokaler i Uppsala Science Park.

Din ansökan vill vi ha senast den 5e juni 2022.

Sök tjänsten HÄR!

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofie Skaränger, Jobbet.se på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0703-426600. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

UCR och Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.