Lediga tjänster

Att arbeta på UCR

UCR förenar akademisk, klinisk och tekninsk kompetens i en komplett forskningsstruktur

Vi är Sveriges största ARO som på uppdrag från såväl akademi som industri genomför och hanterar alla aspekter av kliniska forskningsprojekt under ett och samma tak.

Vår viktigaste tillgång är alla medarbetare som med sitt engagemang, idérikedom, kompetens och nära samarbete med duktiga forskare gör UCR till ett ledande forskningscentrum i Sverige och i övriga världen. 

Finns det aktuella lediga tjänster att söka på UCR, finns de listade nedan.

QAannons linkedin


Om oss

Uppsala Clinical Research Center (UCR) är ett akademiskt kliniskt forskningscentrum med en mission att förbättra hälsan hos människor i Sverige och hela världen. UCR är en huvudsakligen intäktsfinansierad centrumbildning inom Uppsala Universitet och Region Uppsala/Akademiska sjukhuset. Vi förbättrar och underlättar klinisk forskning och kvalitetsuppföljning genom att förena akademisk, klinisk och teknisk expertis i en komplett forskningsinfrastruktur. Inom UCR finns idag drygt 140 medarbetare.

UCR Laboratory och Uppsala biobank utgör tillsammans en sektion under Uppsala Clinical Research Center (UCR). Sektionen har idag 26 anställda varav 7 personer arbetar på laboratoriet. UCR Laboratory erbjuder forskare och företag analys av biomarkörer samt utvärdering av metoder och instrument. Laboratoriet är utrustat med moderna analytiska instrument med hög kapacitet. Vi finns i Hubben mitt i Uppsala Science Park och arbetar i nära samarbete med Klinisk kemi och Farmakologi vid Akademiska laboratoriet. Vår styrka är flexibilitet, hög kompetens och möjligheten att utföra specialanalyser och metodutveckling. Laboratoriet är ISO15189 ackrediterat.

Biobankens uppdrag är bland annat att samordna, stödja och utveckla biobanksaktiviteter inom sjukhus och universitet och ska bland annat bidra till att säkra prov och information om prov. Biobanksservicen består bland annat av olika typer av provinsamling, förvaring och uttag av prov. På uppdrag av biobanken utför personalen vid laboratoriet provhantering, insamling, omformatering, extraktion av DNA och RNA samt framrening av celler.

Arbetsuppgifter

Immunologiska och kemiska analyser av biomarkörer, antingen manuellt eller på automatiserade system. Verifiering av nya metoder. Hantering och bearbetning av kliniska studieprover, såsom preparering av celler och DNA/RNA-extraktion ur olika typer av vävnader. All verksamhet registreras i olika typer av datasystem såsom t ex Biobankens LIMS och FlexLab Kemi. Arbetet utförs både enskilt och i samarbete med andra medarbetare. 

Dina kvalifikationer

Du ska vara utbildad biomedicinsk analytiker som kan arbeta med alla arbeten inom UCR Laboratory såsom t ex provhantering, analysservice, separation av celler från blod och benmärgsprov, DNA extraktion m.m. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av arbete på lab. En del av våra kunder är engelsktalande så du behöver kunna kommunicera via svenska och engelska i både tal och skrift. Vi arbetar med en hög nivå av service till våra kunder och förväntar oss detsamma av dig. 

Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Därför kommer även dina personliga egenskaper i hög grad att vägas in vid tillsättande av den här tjänsten. Vi värdesätter en positiv attityd och god samarbetsförmåga högt. Då arbetsgruppen är liten så behöver du vara flexibel och ha ett eget driv samt klara både rutinmässiga arbetsuppgifter och att arbeta med nya metoder.

Annat bra att veta

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning.
Vi finns i nybyggda lokaler i Uppsala Science Park
Din ansökan vill vi ha senast den 12 februari  2021

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer?

Gruppchef lab Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel 018-611 17 03
Biobankschef Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel. 018- 611 39 32
Facklig representant nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Klicka här för att fylla i ansökan