Vi välkomnar våra 4 sponsorer som finns på plats under GallRiksdagarna. Som deltagare kan du besöka deras respektive utställarplats som finns utanför Karolina Widerström-salen.
Huvudsponsorer
Övrig sponsor
En sista påminnelse till dig som ännu inte har anmält dig
Missa inte att vara med och fira vårt register tillsammans med GallRiks-kollegor från hela Sverige i dagarna två med ett intressant program samt på torsdagskvällen en jubileumsmiddag som inkluderar välkomstdrink, trerättersmeny och såklart underhållning och dans.
Möjlighet finns att komplettera din anmälan
Har du tidigare anmält dig och önskar komplettera din anmälan med att delta på jubileumsmiddagen så ordnar vi detta, kontakta Nationell koordinator, gallriks@rjl.
Anmälan till vårt 20-årsjubileum är öppen framtill 22 april.
Astridur Petursdottir, specialistläkare, Universitetssjukhuset Linköping
Vem är du och hur/till vad använder du GallRiks?
Jag heter Astridur Petursdottir och är en specialistläkare i kirurgi på sektionen för akut kirurgi på Universitetssjukhuset i Linköping sedan 2024. Jag registrerar alla kolecystektomier som jag utför och därmed deltar jag i kvalitetsutveckling, bidrar till forskning inom området och på så sätt även till utveckling av nya behandlingsstrategier.
Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till GallRiksdagarna - 8 till 9 maj på Svenska Läkaresällskapet, Stockholm.
Temat för årets dagar är ”GallRiks firar 20 år – jubileum, historik och framåtblickande och vi ser fram emot att träffa alla våra användare på jubiléet med ett spännande program samt en festlig jubileumsmiddag torsdag kväll den 8 maj.
Fullständigt program för dagarna samt anmälningsformulär hittar du här GallRiksdagarna 2025
Kontakta Nationellt koordinator om frågor kring arrangemanget,
Nationell koordinators support via mejl och telefon kommer att vara stängd 10 till 18 mars. Inkommande mejl bevakas sporadiskt under dessa veckor, vilket innebär längre svarstid.
Först ut att presentera är vår internationella föreläsare Khanh Do-Cong-Pham som i torsdagens program föreläser om EUS-assisterad ERCP för gallvägsavlastning vid Gastric bypass.
Khanh Do-Cong Pham, Bergen
Khanh Do-Cong Pham, MD, FASGE, FESGE, är specialist i gastroenterologi och jobbar som forskare, överläkare med ansvar for avancerad endoskopi vid den medicinska avdelningen på Haukeland Universitetssykehus i Bergen, Norge.
Han är en internationellt erkänd expert inom endoskopi, med en mängd publikationer inom interventionell endoskopi, särskilt EUS-baserade ingrepp, HPB endoskopi, endoskopisk behandling av GI-tumörer samt palliation och 3D-endoskopi. Dr. Pham har också vunnit en mängd priser for innovation inom endoskopi, där han använder endoskopet till nya invärtes ingrepp.
Han har startat många nya endoskopiska procedurer i Skandinavien, bland annat POEM i Norge och Finland. Han är också sekreterare i den Nordiska endoskopiföreningen (SADE), och medlem i den Europeiska endoskopiföreningen (ESGE), och en Fellow i American Society of Gastrointestinal Endoscopy (ASGE), som är en beteckning för individer som har bidragit betydligt inom endoskopi.
Jan Dalenbäck, Carlanderska Sjukhuset, Göteborg
Jan Dalenbäck, Docent i Kirurgi Carlanderska Sjukhuset föreläser i torsdagens program om trancystisk stenextraktion
Expertområden: ÖGI, Laparoskopisk kirurgi, obesitas kirurgi, ljumsk- och ärrbråckskirurgi, hiatus hernia, kirurgisk behandling av GERD, avancerad gallkirurgi, advancerad endoskopi.
Malin Wickbom, Universitetssjukhuset, Örebro
Malin Wickbom arbetar sedan flera som kirurg på övre gastrosektionen, Kirurgkliniken, Universitetssjukhuset i Örebro. Hon sysslar med ERCP i första hand och EUS (endoskopiskt ultraljud) i andra hand. Favoritområde är att lösa de lite ovanliga situationerna med hjälp av olika endoskopiska metoder och gärna att kombinera dem.
Tillsammans med Eva-Lena Syrén, Akademiska sjukhuset, Uppsala föreläser hon om de svåra koledokusstenarna
För 20 år sedan väcktes idén om att starta upp ett nationellt kvalitetsregister för gallstenskirurgi för att få en bättre uppfattning om omfattningen av postoperativa komplikationer vid gallstenskirurgi. Idag har vi 80 registrerande enheter och vår registerdatabas innehåller en stor mängd medicinska data som utgör en god grund för studier med syfte att förbättra behandlingen för patienterna. Resultat från hittills genomförda GallRiks-studier har förändrat och förbättrat handläggningen av patienter som opereras för gallsten i Sverige.
Ett register som GallRiks skulle inte ha varit möjligt utan engagerade koordinatorer och användare med en gemensam vilja att förbättra vården för patienterna.
GallRiksdagarna 8 till 9 maj, Svenska Läkaresällskapet, Stockholm
Temat är ”GallRiks firar 20 år - historik och framåtblickande, jubileumsmiddag
Anmälningsformulär finns på webbsidan under rubriken GallRiksdagarna 2025.
Stäm av att du får en bekräftelse på din anmälan i form av ett kvitto skickat till din e-postadress.
Här kan du ta del utav aktuellt Program
Vid eventuella frågor kontakta Nationell koordinator,
Vi ser fram emot ett stort deltagande och hälsar alla våra användare och inbjudna föreläsare välkomna!
Har ni behov av att kvalitetssäkra och effektivisera era registreringar i registret vill vi tipsa om att göra era registreringar online på op-sal.
Här kan ni ta del utav tips kring uppstart och hur Mora lasarett arbetar med registrering i GallRiks.
Hur man lyckas med att registrera i GallRiks online på sal
Välkommen att kontakta