Månadsbrev Juli 2021

Sommaren är här och vi hoppas att alla får möjlighet till välförtjänt ledighet och god återhämtning efter den utmaning som pandemin inneburit på många olika plan!

ABC AF-studien är naturligtvis öppen för rekrytering även under sommaren och vi är tacksamma för er som oförtrutet fortsätter, men respekterar också om det inte är möjligt. Viktigast är att vi alla kraftsamlar inför hösten då vi hoppas kunna ha ännu fler deltagande centra och att studien tar fart på alla enheter. Sala, Örebro och andra centra har gång på gång visat att det är möjligt att rekrytera enormt många patienter både på stora och små enheter. Det är ingen brist på lämpliga patienter – nyckeln till framgång är att skapa bästa lokala organisation för att ta med dem!

Så fundera i hängmattan på vad du kan göra (ännu) bättre i höst, och hör gärna av dig till oss i studieteamet på UCR om vi kan vara till hjälp!

Patientrekrytering
Under juni inkluderades 133 patienter i studien, vilket är ett topprekord! Under månaden har vi även passerat milstolpen 1900 inkluderade patienter. Örebro har sensationellt tagit in 57 patienter i juni och har nu 317(!) inkluderade patienter (läs mer om ”Örebromodellen” i förra månadsbrevet)

Vi vill även gratulera Lund Clemenstorget för sina första inkluderade patienter under juni.

33 kliniker är aktiverade i studien. Vi ser fram emot att starta fler kliniker till hösten.

 Tabeller juli

 Slutligen vill vi påminna om Brevet inför sommaren, som vi skickat ut via mail tidigare i juni. Brevet finns även uppladdat på hemsidan www.abcafstudy.se under Nyheter - Brev inför sommaren och innehåller viktig information om vilka i studieledningen som finns tillgängliga under sommaren för frågor/support. Om ni stöter på några frågor, börja med att kolla på hemsidan under vanliga frågor och svar. Där kan ni även hitta nyhetsbrev samt ladda ner den senaste versionen av användarmanualen.

Nu tar månadsbrevet sommaruppehåll och återkommer igen i september.                                                   

Vi i ABC AF-studiens studieledning önskar er alla en riktigt skön sommar!

Studieledningen

Vid frågor vänligen kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


sunset juli