Månadsbrev juli 2020          

Ätnligen sommar!
Trots att coronakrisen påverkat både sjukvård och forskning det senaste kvartalet har flera av er fortsatt randomisera ABC AF-patienter i stadigt bra tempo vilket vi är tacksamma för. Motala hörde till de som inte alls kunde/fick ägna sig åt klinisk forskning men satte istället lämpliga patienter på kölista och utlovade stordåd i förra månadsbrevet. Efter återstart rekryterade Motala-teamet 13 patienter på en vecka varav det nya rekordet 9(!) på en och samma dag! Det kanske är en bra idé för fler centra att överväga inför hösten? Alltså att samla ihop patienter på särskilda ABC AF-dagar och rekrytera många på en gång. Flimmerpatienter finns det ju gott om.

Vi hoppas nu att patientrekryteringen fortsätter lika fint som under sommaren 2019 och inför hösten är vi glada för ytterligare ett 15-tal sjukhus/enheter som planeras starta. Ännu fler är förstås välkomna. Det internationella intresset för ABC AF-studien är fortsatt stort och vi har blivit inbjudna att presentera studien vid ESCs (virtuella) kongress den 30 augusti 2020 i sessionen Pragmatic Cardiovascular Trials - A New Approach to Generating Evidence (detaljer meddelas senare).

Nu önskar vi er alla en skön och välbehövlig semester. Njut på avstånd med rena händer och gott omdöme! Efter sommaren lägger vi med ny energi gemensamt i nästa växel i ABC AF-studien.

Patientrekrytering
Under juni månad rekryterade studien sin 1000:e patient! Och i månadens slut hade 1059 patienter rekryterats och vi har fortsatt 25 kliniker som kan inkludera.

Rekrytering per månad v27 2020 06 30 

Rekryteringstabell Månadsbrev Juni                                                                              

Kontakt under sommaren
Vi har bevakning av mailen

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

under hela
sommaren bortsett från vecka 31. Se hemsidan för mer
matnyttigt 
att tänka på i sommar.
Bild månadsbrev juli 2

Kalendarium
Vi återkommer efter sommaren med ett uppdaterat kalendarium med 
webbluncher och nya datum för startmöten. 

Du hittar vanliga frågor och svar om studien på
www.abcafstudy.se 

 

För mer info om studien vänligen besök: www.abcafstudy.se. Där kan du bland annat hitta nyhetsbrev, vanliga frågor och svar, samt ladda ner den senaste versionen av användarmanualen.

Hälsningar,
Studieledningen

Jonas Oldgren 2 Ziad Hijazi 2 isabelle Lina Gifting ny Profilfoto Frida Lindqvist 2
Jonas Oldgren Ziad Hijazi Isabelle Lilja Lina Gifting Matilda Knutsson   Frida Lindqvist
Koordinerande prövare Bitr. koordinerande prövare   Projektledare            Projektledare, klinik   Projektkoordinator, lab Monitor
0702-211243   018-611 29 18 072-141 35 62 072-201 76 56 072-202 43 29 072-212 89 07
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.