Nyhetsbrev v 24, 2020          

Patientrekrytering
Vi har fortsatt 25 kliniker som kan rekrytera i studien och i slutet av förra veckan hade 998 patienter inkluderats. Ta chansen att bli den som inkluderar studiens 1000:e patient!

Vi noterar att det i maj månad rekryterades över förväntan med tanke på det rådande läget och det är vi mycket glada för. Vi har också hört från flera av er att ni letar efter lämpliga patienter att tillfråga då ni åter ges möjlighet, vilket ju är mycket positivt.

Ett STORT TACK till alla er som kämpar på, både med rekrytering och med planering för framtida rekrytering!

Rekrytering per månad v23 2020 06 07  Rekryteringstabell v23 

Status klinik under covid-19
Som ni säkert redan märkt har Frida skickat förfrågningar kring hur ni påverkas av covid-19 i erat arbete. Vi kommer fortsatt att fråga med jämna mellanrum, för att kunna följa den påverkan covid-19 har på studien. Det är viktigt för oss för rekryteringsprognoser och planering framåt, samt för att kunna återrapportera till våra finansiärer, så stort tack för att ni hjälper oss och svarar Frida!

Information om framtida monitorering
Som en del av monitoreringen i studien kommer vi att införa periodvisa stickprovskontroller av samtycken, för att säkerställa att signerat samtycke finns för studiepatienter. Upplägget kommer att se lite olika ut beroende på antal inkluderade patienter. Mail med mer detaljerade instruktioner samt samtyckeslogg skickas ut till varje klinik separat.

Lunchmöten
Sista lunchmötet före sommaren är imorgon 9/6 så passa på att höra lite mer om studien och ställ era frågor till två av styrgruppens läkare.

Svar på många vanliga praktiska frågor hittas på www.abcafstudy.se. Där kan man också läsa nyhetsbrev och ladda ner den senaste versionen av användarmanualen.

Hälsningar,
Projektledare och monitor (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

    Isabelle Lilja Lina Gifting Matilda Knutsson   Frida Lindqvist
    Projektledare            Projektledare, klinik   Projektkoordinator, lab    Monitor
    072-141 35 62 072-201 76 56 072-202 43 29 072-212 89 07