Månadsbrev april 2022

Körsbärsträden blommar i Washington DC där American College of Cardiologys årliga kongress pågår. De flesta deltagarna verkar ovanligt glada och entusiastiska över att äntligen kunna ses för att ta del av och diskutera ny vetenskap! Bland mycket annat presenteras nya data om ABC AF risk scores samt resultaten en global fas 2-studie med faktor XIa-hämmaren asundexian, en helt ny klass av blodförtunnande vid förmaksflimmer. Om detta berättar vi mer på ABC AF-studiens prövarmöte fre 8 april kl 13.45 och vi hoppas förstås att ni är med då!

Mars månad bjöd på fortsatt fin rekrytering där Södersjukhuset plötsligt tog över ledartröjan! Vi är imponerade och gratulerar hela teamet. Många fler centra fortsätter att rekrytera fint och vi närmar oss milstolpen 3000 med god fart. Är det månntro rekryteringsbonusen som hägrar? Än är det inte för sent att nå målet 1 pat/vecka i snitt fram till prövarmötet….


Vi ses på fredag i Malmö eller i Zoom.

Välkomna!  

Patientrekrytering

Totalt är det nu 2860 inkluderade patienter och 35 kliniker är aktiva i studien.

I figuren nedan visas patientinkludering för mars månad, 130 patienter inkluderades under mars månad och 26 kliniker har rekryterat. Flera site har gjort fantastiska resultat under mars månad. Stort tack till Er alla som bidragit till rekryteringen!

 

Rekrytering mars 2022

 

Prövarmöte

 Många av er har redan anmält er till prövarmötet och det tackar vi för, om ni planerar att delta på plats får ni gärna meddela det via mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Om du inte har anmält dig skulle vi vara tacksamma för svar asap.

Välkomna till ABC AF-studiens Prövarmöte 8 april 2022, kl 13.45-14.45, dvs direkt efter avslut av Kardiovaskulära vårmötet i Malmö.

Obs! Vi förväntar oss minst en deltagare från varje enhet i studien och det går att delta i Zoom eller fysiskt i Vårmötets lokaler i Malmö, där det också bjuds på fika!

Många sjukhus och studieenheter rekryterar redan bra i starten av 2022.

När pandemin äntligen tycks klinga av hoppas vi att ännu fler kan ta nya krafttag för att tillsammans se till att studien går i mål.

Väl mött i Malmö!

Hälsningar,

Studieledningen

Studieledningen