Månadsbrev mars 2022

Ånyo ett stort tack för att så många flitigt jobbar på med patientrekrytering i dessa orostider!

Vi vet att många deltagande kliniker har ett behov att ”starta om” studien efter att ha fokuserat på pandemivård och annat under längre tid. Därför sjösätter vi nu

ABC AF-studiens stimulationspaket!

Vad behöver din klinik för att komma igång? Mejla studieledningen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring någon av oss och diskutera era önskemål! Tänk kreativt så försöker vi bistå er.

Som en extra morot erbjuder vi 5000 kr extra ersättning till varje klinik som rekryterar i genomsnitt 1 patient/vecka (eller mer) under perioden 7/3 - 8/4. Denna summa kan gärna användas till fortbildning, t ex att delta i Kardiovaskulära vårmötet eller annat.

Glöm inte att anmäla er till Prövarmötet 8 april kl 13.45-14.45. Vi välkomnar minst en representant för varje deltagande studiecenter, antingen fysiskt i samband med Kardiovaskulära vårmötet, eller via Zoom.  

Till sist, men verkligen inte minst:

Rysslands ofattbara och oacceptabla invasion av Ukraina leder nu till förstörelse och stort mänskligt lidande. Samtidigt ger det ukrainska folkets sammanhållning och modiga kamp och alla demokratiers eniga motaktioner stora förhoppningar om en bättre framtid. Kanske det bästa sättet att skydda vår priviligierade tillvaro och inspirera andra är att, så långt det är möjligt, fortsätta med våra vanliga aktiviteter inom vård, forskning och utveckling.

 

Patientrekrytering

Totalt är det nu 2730 inkluderade patienter och 35 kliniker är aktiva i studien.

I figuren nedan visas patientinkludering för februari månad, 108 patienter inkluderades under februari månad och 23 kliniker har rekryterat.

Rekrytering februari 2022 02 28

 

Klinikinformation

En liten påminnelse angående visit 2. Tänk på att granska behandlingsrekommendationen och utföra visit 2 så snart som möjligt! Syftet med utökat tidsfönster för registrering i AURICULAs studiemodul var endast avsedd för att underlätta registrering när det varit något problem med provhantering eller annan oplanerad försening. Om provsvar saknas för patienter i ABC-armen 2 arbetsdagar efter randomisering, kontakta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För mer info om studien vänligen besök: www.abcafstudy.se Där kan du bland annat hitta  vanliga frågor och svar, samt ladda ner den senaste versionen av användarmanualen.

Hälsningar,

Studieledningen

Studieledningen oktober 2021