Nyhetsbrev v.34, 2021

Många av oss börjar komma tillbaka från sommarledigheten och tillbaka till rutiner, vi i ABC AF-studiens studieteam hoppas att ni fått njuta av sol och välbehövlig vila!

Patientrekrytering

Vi har nu 34 kliniker som kan rekrytera i studien. Idag har 1975 patienter inkluderats.

Liksom förra sommaren har vi haft en nedgång i rekryteringen under högsommarveckorna. Enligt rapporter från er ute på klinikerna så har fler av er äntligen kunnat ta ut en ordentlig semester. Vi hoppas och tror att ert fina arbete tar fart under kommande veckor och att ni tillsammans återfår den rekryteringen som ni lyckades åstadkomma i juni, vilket verkligen visade vilken otrolig kapacitet ni har!

Vi är glada att nu också kunna välkomna Avesta i studien.

v.34

Rekryteringsmaterial skickades ut till er i juni och det vore intressant att få veta vad ni tyckte om det. Hör gärna av er och berätta. Är det t.ex. något av materialet som tycks vara effektivare? Sätt gärna upp postrarna och lägg ut informationsbladen i väntrum, på andra mottagningar och på anslagstavlor runt om på sjukhuset där patienter med förmaksflimmer rör sig. Behöver ni mer material så får ni gärna höra av er så kan vi skicka!

Vid frågor eller funderingar, hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Svar på många vanliga praktiska frågor hittas på www.abcafstudy.se.

Hälsningar från,

Isabelle Lilja

Lina Gifting

Christina Björklund

Frida Lindqvist

Cristina Alm

Projektledare

Projektledare, klinik

Projektkoordinator, lab

Monitor

Monitor

072-141 35 62

072-201 76 56

072-202 43 29

072-212 89 07

070-755 80 08

         

Hjortron