Nyhetsbrev v 20, 2021         

 Patientrekrytering

Senaste veckorna har rekryteringstakten sakta ökat, vilket vi i studieteamet är glada att se! Vi hoppas att det är ihållande och ökar ytterligare med att smittspridningen minskar och desto fler som blir vaccinerade.

Sedan senaste nyhetsbrevet har:

  • Sala startat och inkluderat 16 patienter på kort tid
  • Danderyd inkluderat sin 150:e patient
  • Lidköping har kommit igång och rekryterat sin första patient
  • Örebro inkluderat sin 250:e patient
  • Lund Clemenstorget startat

Utöver de ovannämnda klinikerna är det fler aktiva kliniker som tar in nya patienter regelbundet varje vecka och ibland t.o.m. flera på samma dag! Det är kul att se att ni fortsätter kämpa med rekryteringen!

Tabell aktiverade 17maj2021

Veckans tips!  
Eftersom det kan vara svårt med rekryteringen just nu, vill vi passa på att påminna om att vi har ett försättsblad som kan skickas per post hem tillsammans med ett samtycke till potentiella patienter. Om ni på kliniken känner till potentiella patienter så kan ni skicka hem detta brev med information och samtycke till denne. Om patienten sedan är intresserad av studien kan hen kontakta er på kliniken för att boka in ett möte för samtyckessignering och randomisering. Dokumentet (V1 daterad maj 2019) finns att ladda ner på studiens hemsida för att sedan anpassas med era kontaktuppgifter. Kontakta oss i studieteamet om ni har frågor eller funderingar kring hur ni kan använda materialet! 

Prövarmöte – 11 maj

Den 11 maj hade vi studiens sjätte prövarmöte. Tack till er som deltog och bidrog!

Kommande:
Vi har nyligen skickat in uppdaterat studieprotokoll gällande tillagt exklusionskriterium till EPM. I ansökan har vi även inkluderat ett nytt samtycke för de kliniker som inte kommer spara prov i biobank. Vi har även tagit fram nytt rekryteringsmaterial. När vi fått ett beslut på ansökan kommer vi komma ut med mer information! Beslutet beräknas till första veckan i juni.

Datum att lägga in i kalendern:

  • 18 Maj kl 12:00-13:00: Lunchmöte för forskningssköterskor, flimmersköterskor och studiekoordinatorer.


Vid frågor eller funderingar, hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Svar på många vanliga praktiska frågor hittas på www.abcafstudy.se.

Vi i studieteamet önskar er en härlig vecka!

Isabelle Lilja

Mirjam Goedkoop

Lina Gifting

Christina Björklund

Frida Lindqvist

Cristina Alm

Projektledare

Projektledare

Projektledare, klinik

Projektkoordinator, lab

Monitor

Monitor

072-141 35 62

072-207 10 88

072-201 76 56

072-202 43 29

072-212 89 07

070-755 80 08

           

 

Raps v20