Nyhetsbrev v 12, 2021          

Patientrekrytering
Vi ser fortsatt att rekryteringen är kämpig för många av er och de senaste veckorna har vi haft rund 10-15 patienter per vecka. Det är därför glädjande att det under förra veckan togs in 17 patienter i studien.

Vi är så tacksamma till alla som bidrar trots svåra förutsättningar.

   rekryteringsgraf v12 2021 rekryteringstabell v12 2021

Prövarmötet 16 mars
Förra tisdagen, 16 mars, genomfördes studiens femte prövarmöte. Stort tack till alla som närvarade och bidrog till den intressanta diskussionen om hur vi ska öka på rekryteringen.

Under första delen av mötet fick vi höra presentationer från Tord Juhlin om uppdaterade guidelines, Ziad Hijazi presenterade rykande färska data om biomarkörer vid förmaksflimmer, Anna Björkenheim delgav information om AF-6-substudien och Carl-Johan Carlhäll uppdaterade oss om planeringen och genomförandet av MR-substudien. Denna del av mötet spelades in och är ni intresserade av att höra/se dessa presentationer så kontakta oss i studieteamet.

Andra delen av mötet fokuserade på studiestatus och rekrytering där vi i grupper diskuterade vad som fungerar bra och vad som är utmanande med rekryteringen i studien. Vi funderade också över hur man kan hitta ”sjukare” patienter till studien, då de data vi har över studiedeltagarna visar att vi rekryterar en något friskare population jämfört med referensmaterial vi utgått från vid planering av studien.

Många bra synpunkter och förslag kom in under mötet och vi kommer sammanställa dessa och delge er alla framöver.

 

Har ni frågor eller funderingar, hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Svar på många vanliga praktiska frågor hittas på www.abcafstudy.se

Hälsningar,

Projektledare och monitor (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

kontakter nyhetsbrev