Nyhetsbrev v 50, 2020          

Tack för det gångna året!
Detta år har på många sätt varit utmanande och därför är vi extra tacksamma för allt ni gjort för att tillsammans ändå inkludera >780 patienter! Som tack för ert engagemang skulle vi vilja bjuda er på julfika. Ni köper själva fikabröd/frukt/godis eller liknande. Ta gärna en bild när ni fikar och skicka in till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
(För mer info om ersättning se längst ner i nyhetsbrevet.)

fikabild nyhetsbrev v 50

Patientrekrytering
Varenda patient är viktig i studien, så oavsett om ni tagit in en patient eller 100 så bidrar ni till denna viktiga studie! Och det har sannerligen inte varit lätt under året så det är extra imponerande att Cityheart lyckats rekrytera nästan 130 patienter sedan de startade i april, mitt i första vågen! Och senaste tillskottet Karlstad har redan rekryterat 4 patienter, bra jobbat!
Ni är många som har bidragit under året och vi tackar er alla! Under nästa år tar vi nya tag och hjälps åt att öka takten för att nå våra viktiga rekryteringsmål. Vi planerar för ett digitalt prövarmöte i början av året då vi kommer ha extra fokus på detta. 

Vi är medvetna om att det kan vara svårt att inkludera patienter via mottagningen i dagsläget, därför kan det vara en idé att identifiera patienter på avdelningen. Är ni dessutom flera prövare ökar ni chansen att inkludera fler patienter och det blir inte lika sårbart om en prövare är borta.

 Graf v 50 nyhetsbrev      Tabell v 50 nyhetsbrev

Julhelgerna
Varje klinik får själv göra bedömningen om det går att inkludera patienter under mellandagarna. Kontrollera hur det lab som analyserar era prover har öppet. Tänk även på om ni själv arbetar då provsvaren förväntas komma i de fall patienten hamnar i ABC armen.

Om det skulle uppstå akuta problem med AURICULA under perioden 23 december till 5 januari, kontakta Lina eller Isabelle enligt datumangivelserna nedan.
Är ditt ärende mindre brådskande maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (mailboxen bevakas inte under perioden 23/12-7/1) men vi tar hand om ditt ärende så fort vi är tillbaka i tjänst.

Information angående julhelgerna kommer även att finnas på studiens hemsida www.abcafstudy.se

Vid akuta problem 23/12 – 5/1 kontakta:
23, 28-30 december: Lina 072 201 76 56
4-5 januari: Isabelle 072 141 35 62

Förändringar i studieteamet
Nu i december välkomnar vi Christina Björklund som projektkoordinator för lab och tackar Lotta för allt arbete i studien. Christinas kontaktuppgifter finner ni nedan.

Ersättning för julfika
Ni köper själva fikabröd/frukt/godis eller liknande för max 100kr, originalkvittot och kontonummer skickar ni sen till oss på:

Uppsala Clinical Research Center Att. Isabelle Lilja
Uppsala Science Park, Hubben
Dag Hammarskjölds väg 38 
751 85 Uppsala

Har ni frågor eller funderingar, hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Svar på många vanliga praktiska frågor hittas på www.abcafstudy.se.

God jul bild v 50 nyhetsbrev 

Hälsningar,

Projektledare och monitor (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Isabelle Lilja

Lina Gifting

Christina Björklund

Frida Lindqvist  

Cristina Alm

Projektledare

Projektledare, klinik   

Projektkoordinator, lab   

Monitor

Monitor

072-141 35 62  

072-201 76 56

072-202 43 29

072-212 89 07

070-755 80 08