Årsrapport SOReg 2020 del 2  - Uppföljning, viktförändringar, förändring av samsjuklighet, långsiktiga komplikationer, revisionskirurgi och kvalitetsindikatorer på kliniknivå

Årsrapport SOReg 2020 patientversion - Översiktligt resultat av överviktskirurgi i Sverige 2019 och 2020

Från och med vecka 16, 2021, kan du ringa till SOReg-koordinator på tisdagar och torsdagar kl 15:00-16:30. Du kan då även lämna ett meddelande för att senare bli uppringd.

Det går även bra att mejla dina frågor till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Från och med vecka 16 kan du ringa till SOReg-koordinator på tisdagar och torsdagar kl 15:00-16:30. Du kan då även lämna ett meddelande för att senare bli uppringd.

Nu går det att enkelt importera labbvärden på basregistreringen, 1-, 2-, 5- och 10-årskontrollerna.

Information om direktöverföring av labbdata i SOReg

Instruktioner för direktöverföring av labbdata i SOReg

Patienter som flyttar ska remitteras till en annan klinik. Det finns många kliniker i SOReg men flera av dem bedriver inte någon verksamhet och de flesta privata kliniker har ingen uppföljning av patienter de själva inte opererat.

Vi har därför sammanställt en lista på de kliniker som tar emot patienter för uppföljning, minst en klinik i varje region. Dokumentet Kliniker att remittera till hittar du under rubriken Användarstöd.

SOReg Annual Report 2019 part 3 - Quality-of-life, mortality, additional surgery, case mix, research

Årsrapporten på engelska finns publicerad under Årsrapporter.

Årsrapport SOReg 2019 del 3 - Livskvalitet, mortalitet, sekunär kirurgi, forskning

Diabetes – Effects of bariatric surgery on diabetes mellitus. Results from a 10-years period with the SOReg.
Click here to download.
 

Fördjupningsrapport om diabetes (på engelska). Uppdatering av den svenska versionen som du kan hitta under Årsrapporter 2019.

Ny uppdaterad rapport från SOReg som beskriver sammanfattande all forskning som baserats på SOReg fram till 31 mars 2020:

Ny kunskap som baseras på data från SOReg - Leder forskningen till bättre resultat?

 

Vi upptäckte att det fanns fel i tabell 10 och 11 för samband mellan olika faktorer och remission av diabetes i den fördjupningsrapport om diabetes som funnits tillgänglig på hemsidan. Detta har nu rättats och en reviderad version av rapporten finns att tillgå under fliken Årsrapporter. Även om detaljerna i den gamla redovisningen hade fel så är huvudslutsatserna inte förändrade – vänta inte för länge med operation vid kombinationen fetma och diabetes.

Reviderad fördjupningsrapport SOReg 2019, diabetes - Effekten av obesitaskirurgi på diabetes. Resultat över tio år i SOReg. Supplement till SOReg:s årsrapporter.

PREM-enkät för utskrift

Enkäten är tänkt att spegla Patientens upplevelse av den givna vården genom frågor om information, bemötande, förtroende och behov.

Enkäten är en A4-sida med fram- och baksida. Det är önskvärt att den skrivs ut på ett papper. Den ska sedan bifogas de vanliga inskicken med SF36/OP 9 till SOReg:s kansli.

Europeiska och Amerikanska Diabetessällskapen har numera skrivit in i sina guidelines att obesitaskirurgi är ett behandlingsalternativ vid DM2 och fetma. Läs mer i Dagens Medicin

I SOReg införs nu en 10-årsuppföljning för patienter som genomgått obesitaskirurgi. Syftet med uppföljningen är identifiera och behandla komplikationer till kirurgin, samt att öka kunskapen och utvärdera långtidseffekterna av obesitaskirurgi ur ett epidemiologiskt perspektiv. Det är därför av stor betydelse att 10-årsuppföljning registreras i SOReg för att kunna sammanställa nationella data. 

Råd inför 10-årsuppföljning efter obesitaskirurgi

I denna rapport beskriver vi översiktligt resultat av överviktskirurgi i Sverige 2016.

SOReg, patientversion 2016

SOReg Patient som flyttat till annat landsting

Underkategorier