Grattis Panagiotis Mallios och hela studieteamet i Norrköping till inklusion av er första patient!

Säkerhetskommittén just granskat de första 1200 patienterna och gett grönt ljus för fortsättning men med stark uppmaning att öka rekryteringstakten så tillskottet av varje ny klinik är viktigt.

Tillsammans når vi målet 6500 patienter 2021!

Vi välkomnar Östra sjukhuset till studien som den 6/10 inkluderade sina första patienter.

Den 15 september inkluderade Linköping den första patienten i den spännande MR-substudien och den 28 september inkluderade Uppsala sin första patient.

MR-substudien kommer gå på sju kliniker; Linköping, Lund, Uppsala, Huddinge/Solna, Danderyd, Sahlgrenska och Örebro. Studien ska inkludera 300 patienter från huvudstudien.

Mer information om MR-substudien i kommande nyhetsbrev men om du är nyfiken redan nu är du välkommen att kontakta studieledningen.

Ett stort grattis till Örebo som den 16 september inkluderade sin 200:e patient!

Örebro har varit aktiva i studien i 20 månader och därmed inkluderat 10 patienter/månad (dvs 2,2 patienter/vecka), vilket föredömme!

Vi vil även passa på att tacka Barbara Kurt för ditt engageman i studien som huvudprövare och önska dig lycka till på Danderyd, förhoppningsvis får vi höra mer från dig i studien därifrån.

Samtidigt välkomnar vi Anna Björkenheim som huvudprövare i Örebro

Ett stort tack för ert engagemang!

Ett stort Grattis till Universitetssjukhus i Linköping som inkluderade sin 50:e patient den 10 september.

Det är även glädjande att se att inklusionstakten ökas åter igen nu när covid-19 inte belastar sjukvården lika mycket.

Vårt mål: 2-3st inkluderade patienter/site per vecka klarade ni dessutom galant med 3 inluderade patienter på 2 dagar, bra jobbat!

Ett stort Grattis till Köping som inkluderade sin 50:e patient den 3 september.

Vårt mål: 2-3st inkluderade patienter/site klarade ni dessutom galant med hela 4 inluderade patienter på 3 dagar, bra jobbat!

Grattis Stefan Lind och hela Solna/Huddinge teamet som i dag 31/8 2020 har inkluderat sin 100:e patient

ESCs årliga kongress – numera världens största hjärtkongress – genomförs i år helt digitalt pga pandemin.

Vi är stolta över inbjudan att presentera ABC AF-studien på sessionen Pragmatic Cardiovascular Trials.

Till denna session har man valt ut tre innovativa studier som goda exempel på nyskapande sätt att generera evidens inom hjärtsjukvården.

ABC AF-studien presenteras MÅNDAG 31 aug kl 12.13 (hela sessionen börjar kl 12.00) så vi hoppas att ni har möjlighet att logga in i samband med lunch.

Obs! Man måste vara registrerad deltagare på ESC och det är kostnadsfritt!

Här är länken för registrering: https://www.escardio.org/Congresses-&-Events/ESC-Congress/Registration

Den 17/6 inkluderar Motala 9 patienter på en dag! Detta är ett nytt rekord´för ABC AF-studien.

i junis månadsbrev kunde vi läsa Vasilios citat:

”Enligt regionens bestämmelser avseende Covid 19 pandemi, gjorde vi uppehåll av allt forskningsverksamheten men under tiden har flertalet patienter informerats och tackat ja till ABC AF-studien. De kommer att inkluderas via särskilda ABC dagar som vi har redan planerat in. Tror att kommer ni att bli positiv överraskade! Stay tuned!”

Och visst blev vi positivt överraskade!

Ett stort grattis till hjärtkliniken på Danderyd som den 18/6 inkluderade sin 100:e patient!