Inklusion i SWEDEPAD till och med augusti 2023
Publicerat 2023-09-10
I denna artikel visas inklusionen i SWEDEPAD-studien till och med augusti månad 2023. Vi har några sommarmånader bakom oss, det är färre som behandlas ute på olika sjukhus och därav också lägre SWEDEPAD-inklusion. Totalt 16 personer blev inkluderade under augusti månad. 11 i SWEDEPAD 1 (kritisk ischemi) och 5 i SWEDEPAD 2 (claudicatio).
Det är nära nu för SWEDEPAD 1 som blir färdiginkluderad under tidig höst 2023.
Det är nu kvar 18 personer att inkludera i SWEDEPAD 1 och 181 i SWEDEPAD 2.
Totalt har hela 3534 personer inkluderats i studien, av de planerade 3733, vilket saknar motstycke i liknande studier och är allas vår förtjänst. Nedan ser ni två cirkeldiagram som visualiserar det hela:
Hjälp varandra och avdelningarna att komma ihåg att tillfråga om SWEDEPAD så att protokollet är ifyllt när ni startar interventionen!
Trevlig höst önskar studiens Styrgrupp genom Webmaster!
SWEDEPAD 1 - mindre än hundra kvar!!
Foto Per Skoog
Räkneverket för SWEDEPAD 1 har passerat 2300 och nu är det mindre än 100 forskningspersoner kvar att inkludera i delstudien!
Bra kämpat!!
GRATTIS TILL ALLA NI SOM KÄMPAR - NU HAR DET INKLUDERATS TUSENVIS AV PATIENTER I SWEDEPAD!
Publicerat 2022-03-05
SWEDEPAD-spurten
Publicerat 2021-12-31
Till SWEDEPADs alla Medarbetare och Supporters!
Stort Tack för fantastiskt arbete under året som gått!
Våra resultat om säkerheten med läkemedelsbehandlade ballonger och stentar som publicerades för ett år sedan har satt ett tydligt avtryck världen över och påverkat kliniker, forskare och myndigheter. Resultaten har citerats av i stort sett samtliga experter inom området och presenterats vid bl a LINC, ESVS, Charing Cross, VERVE, Paris Vascular Insight och German Vascular Meeting.
Men vi är inte klara ännu. För att uppmuntra det stora arbete som görs vid alla rekryterande sjukhus inleds från och med årsskiftet en särskild satsning, ”SWEDEPAD-spurten”. Läs om hur det går till på bifogad bilaga.
God Jul och Gott Nytt År!
Önskar
SWEDEPADs Styrgrupp
Bilaga:
VÄLKOMMEN TILL SWEDEPAD!
Ni har kommit till den svenska kärlstudien SWEDEPADs hemsida. Studien undersöker skillnader i olika behandlingar för benartärsjukdom.
Studien är en RRCT-studie, dvs. en "Registry Randomized Controled Study" eller registerrandomiserad kontrollerad studie. Genom att använda det svenska kärlkirurgiska registret SWEDVASC och infoga en randomiseringsmodul kan de flesta svenskar som genomgår ett röntgenlett kärlingrepp värderas för, och erbjudas en plats i, studien.
Kortfattat är målet med studien att se om produkter som avger kärlväggspåverkande droger är bättre än traditionella produkter utan denna drogeffekt.
Studiestart var 3 november 2014 och studien planeras att inkludera patienter i flera år.
SWEDEPAD i NEJM!
Publicerat 2020-12-16
Resultat från den oplanerade interimsanalys som utförts i SWEDEPAD för att söka svar på frågan om behandling med paclitaxel-produkter ger ökad risk att dö i förtid har nu publicerats i New England Journal of Medicine. Resultaten från interimsanalysen visade att man inte kunde finna någon skillnad i mortalitet mellan grupperna 1-4 år efter behandlingen.
Nytt studieprotokoll med anvisningar om antikoagulantia
Publicerat 2020-09-24
Ett nytt studieprotokoll för SWEDEPAD ligger uppladdat på hemsidan där anvisningar om anti-trombotisk regim med ASA samt antikoagulantia finns inlagda. Detta då nyare data efter VOYAGER-studien talar för att detta kan vara gynnsamt för kärlpatienter och då flera kliniker börjat implementera denna profylax-regim.
Ni hittar studieprotokollet under fliken "Om Swedepad"!
Första patienten efter uppehållet är randomiserad!
Publicerat 2020-03-23
Under måndagen 23/3 2020, strax efter att randomiseringsfunktionen öppnades igen kl 10.00, randomiserades den första patienten i SWEDEPAD efter uppehållet. Det var webbmaster själv med team som på Sahlgrenska universitetssjukhuset hade äran att få behandla en kritisk ischemiker med sår, som efter tillfrågan var positiv till att ingå i SWEDEPAD-studien. I tider av COVID-19 blir det hos de flesta bara utrymme för de mest prioriterade patienterna, varför det inte var underligt att patienten inkluderades i SWEDEPAD 1.
Foto: Per Skoog