Rekryteringen klar; nu kan TIMING-studien börja!

head newsletter ubb2

 
  Nyhetsbrev 28 januari 2021  
 
     
 

Rekryteringen klar; nu kan TIMING-studien börja!

BallongerDen 30:e december togs sista patienten in i TIMING. Därmed avslutas rekrytering till världens första storskaliga registerbaserade randomiserade strokestudie. Hurra, hurra, hurra! Tusen och åter tusen tack för engagemang och bra jobb i denna del av studien!

Stolta och rakryggade är det nu dags att kavla upp armarna för nästa del av TIMING. Det som gör TIMINGs metod lika revolutionerande som enkel är att den utgår från data som rutinmässigt inhämtas till Riksstroke. Det är avgörande att denna information kommer vidare till TIMINGs databas. Utan patienter: ingen studie; utan data: inga analyser. Vi hoppas att presentera TIMINGs resultat vid ESOC i september och behöver därför få in era data så fort det bara går.

Save-the-date: Prövarmöte 24 mars 2021

På självaste Våffeldagsafton hälsas alla TIMING-ister välkomna till ett digitalt lunchmöte. Vi kommer bl.a. att presentera bakgrundsdata. I vanlig ordning beställer ni lunch själva och fakturerar sedan TIMING. Välkomna! 
 

För sista gången: Rekryteringslistan

Under december randomiserades 16 patienter och totalt har vi 889 patienter i TIMING-studien. Fredrik Buchwald i Malmö knep den allra sista patienten dagen innan nyårsafton – vilket härligt sätt att avsluta år 2020! 

En stor eloge till Varberg som under studien tagit in hela 91 patienter, flest av alla deltagande strokeenheter – imponerande! Uppsala kämpade på bra för att komma i kapp, men fick nöja sig med en andraplats och 87 patienter. Sahlgrenska kan stoltsera med en fin bronsmedalj tack vare totalt 79 patienter. Men alla deltagande sjukhus är vinnare och var och en som bidragit ska känna sig riktigt stolt!!

  

Sjukhus

Antal pat.

Sjukhus

Antal pat.

Varberg

91

 

Helsingborg

19

Uppsala

87

 

KS-Huddinge, Motala

18

Sahlgrenska

79

 

Oskarshamn

17

Danderyd

62

 

Mölndal

15

SÖS

56

 

Västerås

13

Malmö

43

 

Gävle, Ryhov

11

Skövde

35

 

Hässleholm

8

Sundsvall

33

 

Kalmar, NUS Umeå

7

Alingsås, KS Solna

32

 

Örebro

6

Eskilstuna, Halmstad

30

 

Enköping, Lindesberg

4

Kungälv

28

 

Hudiksvall

3

Nyköping

23

 

Kiruna, Köping

2

Falun, S:t Göran, Östra

21

Totalt

889

 
 

Slutföra formulär

TIMING ställer lite högre krav vid inmatning än vad Riksstroke gör, dels behöver TIMING inmatning av formulär för akutskede och uppföljning så snabbt som möjligt, dels godtas inte svarsalternativet ”Vet ej/Okänt”. Vilka frågor det gäller framgår av pappersformulären med timglas som finns på vår hemsida (timglas=endast svarsalternativ ”Ja/Nej”). När godkända svarsalternativ är sparade i Riksstroke är det dags att trycka på knappen ”Slutför”, först då får TIMING tillgång till svaren.

Stort Tack på förhand!

 

/Signild, Jonas, Ylva, Azar, Ziad, Per och Bo