TIMING Månadsbrev Augusti 2020

head newsletter ubb2

 
        Nyhetsbrev augusti 2020  
 
 

 

Satsa till tusen!

 

Augusti - Back to school, back to reality

Så är sommaren 2020 till ända, förhoppningsvis har den gett vila och energi inför hösten. För nu behöver vi kraftsamla. Vi närmar oss slutspurten för TIMING, på nyårsafton kl. 23:59 tas randomiseringsknappen bort från Riksstrokes registreringssida!

Trots Covid, och trots sommar är vi nu uppe i 810 patienter! Stort grattis till Björn Cederin i Skövde som inkluderade den 800:e patienten! Lika stort, men också glassigt, tack till alla er som inkluderat under sommaren!

 

 

Men nu är tiden inne att blicka framåt, mot målsnöret, vi kan fortfarande nå 1000 patienter om vi hjälps åt! Men det kräver högre tempo än vad vi haft tidigare. Introducerar härmed vår nya slogan: SATSA TILL TUSEN! Vi vet alla att det är lite mer arbete att inkludera än att låta bli, men precis som tidigare räknas varje patient. Vi kan inte förlita oss på att det är enklare att inkludera i andra NOAK-studier (t.ex. OPTIMAS, ELAN). Det krävs stora studier för att visa på små, men viktiga, skillnader!

 

Prövarmöte den 23/9 kl 11:45

Distanstillvaron fortsätter och höstens prövarmöte sker direkt före Riksstrokes användarmöte den 23 september. Prövarmötet blir virtuellt med möjlighet för er att beställa en alldeles riktigt, fysisk, materiell lunch. Samla era TIMING-aktörer och under lättsamma omständigheter få den senaste informationen om antikoagulation i akutskedet vid ischemisk stroke. Och kanske lite tips från andra strokeenheter.
Anmälan via denna
länk (finns också på Riksstrokes hemsida) eller via mejl. Länkar till respektive möte skickas ut efter anmälan.

Faktureringsuppgifter för lunchen finns på hemsidan (https://www.ucr.uu.se/timing/kontakta-oss/adresser). Eftersom vi följer landstingets regler så behöver vi få en lista på alla som var med på mötet och åt lunch med namn och befattning. Skicka denna till timingstudien@ucr.uu.se

Rekryteringslistan

Under juli och augusti randomiserades 12 respektive 20 patienter. Ni som rekryterat mellan midsommar och skolstart ska ha fått glasscheck som premium, hör av er om vi missat någon.

Nu har vi 810 patienter i Timing-studien. Rekryteringslistan ser ni nedan.

Sjukhus

Antal pat.

Varberg

84

Uppsala

75

Sahlgrenska

66

Danderyd

60

SÖS

50

Malmö

35

Alingsås,  Sundsvall

31

Eskilstuna, Solna, Skövde

29

Halmstad

28

Kungälv

27

Östra, Falun

21

St Göran

20

Nyköping

19

Motala

18

Huddinge

17

Helsingborg

16

Mölndal

15

Oskarshamn

13

Västerås

12

Gävle

11

Ryhov

10

Umeå, Hässleholm

7

Örebro, Kalmar

6

Lindesberg, Enköping

4

Hudiksvall

3

Köping, Kiruna

2

Antal sjukhus: 34

810

 

För er som sparade sommartårtan till efter skolstart, så här är det man gör: beställ, garnera med TIMING, fotografera, fakturera, och njut! Faktureringsuppgifter finns på hemsidan (https://www.ucr.uu.se/timing/kontakta-oss/adresser).

 

På kortet ser ni Linda Ekström och Boris Keselman bjuda kollegorna på TIMING-tårta

 

Höst 2020

  • TIMINGs digitala kick-off-prövarmöte den 23/9 kl 11:45-12:25

  • Riksstrokes digitala användardag den 23/9 kl 12:30-15:00

  • ESOC-WSO är uppskjutet till 7-9 november, även det sker digitalt.

  • Slutspurt för TIMING!

 

Uppdatera era delegeringslistor

Under sommaren kan det ha kommit nya förmågor till undsättning för (nya personer för att hjälpa till vid) rekrytering inom studien. Kom ihåg att registrera all förändring inom studieteamet på delegeringslistan som ni hittar under flik 17 i studiepärmen! Alla nya personer behöver startdatum och delegering, bekräftat med sina initialer, och alla som har lämnat er ska ha ett slutdatum. Skicka en kopia av den uppdaterade delegeringslistan till timingstudien@ucr.uu.se för vår arkivering.

 

Statusuppdatering i relation till COVID-19 pandmin

Covid belastar samhället och sjukvården allt mindre och att de flesta strokeenheter har återgått till normalläge (som tyvärr också kan vara ganska tungt). Nedan finner ni en sammanställning från de TIMING-enheter som besvarat frågan om läget under pandemin. Vi är tacksamma om ni kan fortsätta informera oss om hur ni har det. Det ger oss överblick över situationen och vi förstår vilka strokeenheter vi inte ska kontakta med frågor just nu. Om det finns risk att patienter inte blir uppföljda enligt protokollet så vill vi gärna veta det så snart som möjligt.  

Klinik Rekryterar som vanligt Rekryterar om möjligt Stoppat rekrytering
Umeå      
Hässleholm    
KS Solna    
Skövde    
Kalmar    
Uppsala    
Sahlgrenska    
Varberg    
Halmstad    
Helsingborg    
Gävle    
Enköping    
Malmö    
Kiruna    
Oskarshamn    
Mölndal      
Ryhov      
Nyköping      
Danderyd      
Alingsås      
Sundsvall      
Motala      
Falun      

 

Pepp-hälsningar från

Signild, Jonas, Terese, Azar, Per och Bo

 

Ps Ziad skickar en vänlig påminnelse om att ta blodprover om ni ingår i biomarkörstudien.