Glassig sommar från TIMING

head newsletter ubb2

 
        Glad midsommar från TIMING  
 
 

Till alla TIMING-ister

Glad midsommar, sommarerbjudanden och snart är det ett gott nytt år!

Nu står midsommar för dörren! Under juni månad har vi tagit igen lite på den ganska låga rekryteringen i maj. Kanske börjar läget att lätta så smått? Kanske går det faktiskt att lyfta blicken bortom Covid och oro? Vi hoppas det, för TIMING är på väg mot upploppet och just nu är tiden att rekrytera patienter för att kunna besvara frågan om NOAK i akutskedet efter ischemisk stroke! Ingen av oss vet vad som är bäst för våra patienter i den frågan – missa inte chansen att ta reda på det. Varje patient räknas, och visst: varje patient innebär också en ansträngning, men tillsammans kan vi fortfarande nå vårt mål på 1000 patienter före nyår. Påminn och peppa varandra; unna er att vara efterkloka vid missade patienter, så kanske ni kan vara klokare när nästa kommer.

Glassiga överraskningar

Oavsett om det blir en varm eller frisk (omskrivning för ”kall”) sommar behövs lite svalka emellanåt. Ni som söker, finner och inkluderar patienter under sommaren kan se fram mot en mejl-glass. Med start på midsommarafton fram till skolstart (19/6-16/8) kan ni som inkluderar vänta er en värdecheck på mejlen. Många patienter=många uppfriskande glassar!

Tårtkalas

Tårta hoppas vi att det blir på många strokeenheter i sommar, som vid Sahlgrenska där Zoe och Eva redan bjudit in till TIMING-tårtkalas. Tack för den fina bilden, den tårtan ser delikat ut!

 Två sjuksköterskor håller i en frukttårta som det stårt TIMING på

För er som inte har hunnit köpa tårta ännu -beställ, garnera med TIMING, avbilda, fakturera, och njut! Faktureringsuppgifter finns på vår hemsida (https://www.ucr.uu.se/timing/kontakta-oss/adresser).

Tips inför sommaren

Se gärna över vilka av era TIMING-ister som jobbar under sommaren – vilka kan registrera (=skrivbehörighet) i Riksstroke? Vilka sköter uppföljningar? Finns telefonnummer till nyckelpersoner (t.ex. Signild, er egen PI, etc.) inom TIMING i er Prövarpärm (eller på något annat bra ställe)?

Soliga midsommarhälsningar från,

Signild, Jonas, Terese, Azar, Per och Bo