UCR - Uppsala Clinical Research Center

Med anledning av rådande omständigheter kring spridning av Covid-19 har UCR beslutat att ställa in samtliga kurser under våren. Vi planerar för nya kurser under hösten då vi hoppas ha kommit tillbaka till en mer normal vardag.

Vi följer utvecklingen noga så håll utkik på vår hemsida för aktuell information.

Vid frågor hör gärna av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller kontakta Magnus Ringbom på  0761 – 39 28 83.

Kurser inom kliniska prövningar:

Good Clinical Practice (GCP)
För att möta myndigheternas krav gällande prövarens kompetens i kliniska prövningar anordnar UCR utbildning i ICH-GCP. Kursen vänder sig till prövare och forskningssjuksköterskor, och uppfyller kriterierna för TransCelerates Mutual Recognition Program.
Mer information och anmälan>>

Klinisk läkemedelsutveckling, 30 hp (CDD)
Kursen är en fristående universitetskurs omfattande 30 hp som organiseras av Institutionen för Medicinska Vetenskaper i samarbete med UCR. Kursen går varje hösttermin och anmälan sker via Uppsala universitet och den centrala antagningsenheten.
Mer information>>

Monitoreringskurs
UCR anordnar en tvådagarskurs för personer som ska börja arbeta eller arbetar med monitorering av prövarinitierade studier med liten eller ingen erfarenhet. Kursen ges en gång per år och hålls på en grundläggande nivå.
Mer information och anmälan>>


Kurs inom biostatistik:

Biostatistik - introduktionskurs
Obligatorisk kurs i biostatistik för forskarstuderande på Uppsala universitets medicinska fakultet. Kursen behandlar deskriptiv statistik och grundläggande analysmetoder. Den ges på engelska en gång per termin.
Mer information>>

 Tillbaka till toppen
Cookies gör att denna webbplats fungerar korrekt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.