Utbildningar och kurser erbjuder vi inom områdena kliniska prövningar och biostatistik, en del i egen regi och några i samarbete med Uppsala universitet.

Utbildning

GCP är internationella etiska och vetenskapliga kvalitetsstandarder för klinisk prövning som definierar hur man förbereder, startar, genomför och avslutar en studie samt ansvarsfördelning mellan involverade parter. Dagens regelverk ställer krav på att både prövare och andra medarbetare inom studien ska ha adekvata kunskaper inom GCP.

UCR anordnar i samarbete med Uppsala universitet ett antal kurser. För mer information se respektive kurs. Välkommen med din anmälan!

Med anledning av rådande omständigheter kring spridning av COVID-19 har UCR beslutat att ändra kursutbudet under hösten. Kurs i GCP kommer att hållas via zoom, medan Monitoreringskursen tyvärr måste ställas in.  
Vi följer utvecklingen noga så håll utkik på vår hemsida för aktuell information.
Vid frågor hör gärna av dig till ansvarig för kurserna, Rebecka Ekhamn via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Kurser inom kliniska prövningar:

Good Clinical Practice (GCP)
Anmälan öppen till 3 mars och 10 maj

För att möta myndigheternas krav gällande prövarens kompetens i kliniska prövningar anordnar UCR utbildning i ICH-GCP. Kursen vänder sig till prövare och forskningssjuksköterskor, och uppfyller kriterierna för TransCelerates Mutual Recognition Program.
Mer information och anmälan>>

Klinisk läkemedelsutveckling, 30 hp (CDD)
Kursen är en fristående universitetskurs omfattande 30 hp som organiseras av Institutionen för Medicinska Vetenskaper i samarbete med UCR. Kursen går varje hösttermin och anmälan sker via Uppsala universitet och den centrala antagningsenheten.
Mer information>>

Monitoreringskurs
UCR anordnar en tvådagarskurs för personer som ska börja arbeta eller arbetar med monitorering av prövarinitierade studier med liten eller ingen erfarenhet. Kursen ges en gång per år och hålls på en grundläggande nivå.
Mer information och anmälan>>


Kurs inom biostatistik:

Biostatistik - introduktionskurs
Obligatorisk kurs i biostatistik för forskarstuderande på Uppsala universitets medicinska fakultet. Kursen behandlar deskriptiv statistik och grundläggande analysmetoder. Den ges på engelska en gång per termin.
Mer information>>