SPIRRIT-HFpEF äldre nyhetsbrev

Hej!
Idag är det sista dagen i september och därmed sista dagen i vår septemberutmaning. Alla patienter som inkluderas idag räknas också in och ni får ett resultat imorgon.
Förra veckan fick vi in 22 patienter, och september är vår hittills bästa månad med 83 nya patienter. Till inklusionsstatus

Inbjudan till webseminarium med USA, som vi skrev om förra veckan, kommer i ett separat mail.

Vid monitorering av studien ser vi att det är mycket färre dödsfall och hospitaliseringar för hjärtsvikt än vad som var väntat. Patienterna är "för friska". Om spironolakton/eplerenon är effektiva så kommer vi inte kunna upptäcka det i studien om vi inte studerar patienter med högre risk.
Därför kommer snart en protokolluppdatering med följande ändringar:
- Alla måste ha daglig behandling med loop-diuretika
- Minst 50% av patienterna ska ha pågående eller tidigare sjukhusinläggning för hjärtsvikt
- Alla måste ha NYHA II-IV (man får inte ta med NYHA I)

Det är bra om ni REDAN NU följer ovanstående kriterier, det är helt ok enligt nuvarande protokoll.
Fokusera därför på att rekrytera patienter med loop-diuretika och NYHA minst II, helst inneliggande patienter eller åtminstone tidigare vårdade för hjärtsvikt. Vi understryker igen att vi måste få in fler patienter med lätt sänkt EF, dvs EF 40-49%!
Mera detaljer kommer och ni kan närsomhelst maila eller ringa vid frågor. Man kan ringa Lars direkt på 070-4415687

Tusen tack för ert hårda arbete med SPIRRIT!
Med vänlig hälsning
SPIRRIT-teamet

Hej!
Vilken rekordvecka!!! Hela 27 patienter fick vi in förra veckan och slog då det gamla rekordet på 25 patienter. Fantastiskt bra jobbat allihop! Med det här engagemanget har vi goda förhoppningar om att nå målet med 1000 patienter innan nyår. Till inklusionsstatus.

I SPIRRIT-studien så deltar ju även USA, som nu har öppnat 31 kliniker och inkluderat 54 patienter. Dom vill gärna få ta del av hur ni på våra svenska kliniker arbetar och tänker kring rekryteringen och kommer därför bjuda in till ett webinarium den 7 oktober kl15. Både huvudprövaren Lars Lund och en utav prövarna i USA, dr Adam DeVore kommer att delta. Särskild inbjudan kommer, men ni kan ju redan nu markera detta i kalendern.

En stor eloge till er alla för det arbete ni lägger ner i SPIRRIT-studien!!!

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Hej!
Förra veckan plussade vi på med hela 19 patienter, bra jobbat!
Patient nummer 700 inkluderades av Karolinska Huddinge, grattis till er!
Som vi skrev förra veckan så får alla kliniker som inkluderar minst tre patienter under september månad tårta till kliniken. Flera kliniker har redan säkrat hem ett tårtkalas! Till inklusionsstatus

Vi gratulerar också Blekingesjukhuset som tagit in sin första patient, grattis!

En liten extra eloge till Stockholm Heart Center som inkluderat hela elva patienter under september månad. Grattis till ert engagemang!

En liten påminnelse till er som inte skickat in screeningloggen denna månad, maila den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.<Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.>. Har ni inte tagit in några patienter sedan sist ni mailade screening log kan ni bara skriva det i ett mail.

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Hej!

Förra veckan kom vi upp i 15 patienters tillskott och nu har vi alltså 699 patienter. Försten ut att inkludera idag får alltså tårta till kliniken!

Dessutom, som en liten extra morot för att komma igång för hösten, så utlovar vi tårta till alla kliniker som inkluderar minst tre patienter under september månad. Det gäller alltså patienter inkluderade mellan 1 och 30 september.

OBS! På onsdag 11/9 kommer RiksSvikt att uppdateras. Detta innebär att registret kommer att ligga nere klockan 9-9.30. Under denna tid går det alltså inte att göra randomiseringar i SPIRRIT. Kvarstår problem efter detta så maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Keep up the good work!

Hälsningar

SPIRRIT-teamet

Hej!
Så är vi inne i september, även om det på många håll är sommarväder fortfarande.
Förra veckan fick vi in 12 nya patienter i studien, vi är alltså uppe i 684 patienter. Chansen till tårta för patient nummer 700 är stor denna vecka! Till inklusionsstatus

Ni får även en månadssammanställning över hur inklusionstakten ser ut. Som ni kan se i den grafen så planar ju inklusionen ut under sommaren, vilket vi räknar med, men nu behöver kurvan vända uppåt igen.

Vi finns som vanligt tillgängliga om ni har frågor och funderingar, hör gärna av er!

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Hej!
Ny vecka, nya inklusionsmöjligheter!
Förra veckan ökade vi till 8 nya patienter, vilket ger oss hela 672 patienter. Kom ihåg att vi bjuder på tårta till den klinik som tar in patient nummer 700! Till inklusionsstatus

Vi hoppas att inklusionstakten ökar under hösten för vi siktar på att ta patient nummer 1000 innan 2020. Då behöver vi komma upp i ca 18 patienter per vecka.

Ni gör ett toppenjobb allihop, både stora och små kliniker!

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Hej!
Den här veckan hann det bli tisdag innan vi fick iväg ett veckobrev.
Vi förstår att semestern kanske inte är slut för alla, och att det kan vara en del att ta itu med efter ledigheter. Inklusionen förra veckan var tre patienter och vi hoppas ju på att det ökar vecka för vecka nu i höst. Till inklusionsstatus.

I SPIRRIT-studien använder vi ju oss mycket av så kallad riskbaserad monitorering. Det innebär att vi har en generell övervakning av data som matas in i Captivate för att hitta eventuella felinmatningar och för att säkerställa kvaliteten på den data som sedan ligger till grund för studiens resultat. Dels gör systemet självt en del automatiska checkar som vi programmerat in, och dels går vi monitorer igenom data för att upptäcka eventuella frågetecken. Om vi hittar något som inte verkar stämma, eller om något saknas, så dyker det upp hos er i Captivate som en så kallad query. När ni loggar in i Captivate så ser ni på första sidan om det finns några queries som är ställda till er.

Det är alltså raden "Unresolved Discrepancies Assigned to Me" som talar om ifall ni har några frågor att besvara. Har ni några såna så klicka på Notes & Discrepancies i menyraden så kan ni se frågorna som är ställda. För en genomgång av hur man hanterar en fråga, titta gärna på vår svenska träningsfilm som behandlar detta. Länk till filmerna: https://www.ucr.uu.se/rikssvikt/rrct/spirrit-hfpef/dokument-presentationer/ecrf-traning-for-spirrit och det är film #2 som behandlar queryhantering.

Frågor får ni givetvis gärna skicka till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.<Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.>!

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Hej!
Vi hoppas att ni alla har kunnat njuta av ledighet och haft en skön sommar! Nu drar vi på UCR igång och kommer in i gängse rutiner. Detta blir första veckobrevet sedan 24 juni, och det har faktiskt hänt en del fast det varit sommar och semestrar.
Vi har fått in 47 nya patienter sedan sista veckobrevet, vi är nu uppe i 661 patienter och har kommit över 25% av förväntad inklusion! Till inklusionsstatus
Södertälje och Ängelholm har inkluderat sina första patienter, extra grattis till er! Sammanställningen i bifogad fil visar inklusionen under perioden 24 juni till 11 augusti, siffran inom parentes är antalet inkluderade patienter under perioden.

Screeningloggen (den under flik 13) ska ju skickas in regelbundet till oss på UCR. Vi förstår att det kan vara lätt att glömma, så vi kommer börja skicka ut en automatisk påminnelse per mail i slutet på varje månad. Har man då inte inkluderat patienter sedan man skickade listan sist, går det bra att bara bekräfta med ett mail att inga nya patienter finns.
Viktigt att tänka på är att Identifikationslistan som sitter under flik 14, nyckeln mellan randomiseringsnummer/patientnummer och patientens personnummer ska aldrig mailas till oss. Det är endast ni på kliniken som ska ha den informationen.

Vi skrev ju innan sommaren att SAE-rapporten skulle uppdateras och skickas ut. Den är inte fullständigt godkänd än, men vi hoppas kunna skicka ut den inom en snar framtid.

På SPIRRIT:s hemsida finns nu träningsvideos på svenska för eCRF:et Captivate. Även om man gjort träningen kan det vara bra att veta att det finns dessa lite enklare filmer om det är något man funderar över. Filmerna hittar ni här: https://www.ucr.uu.se/rikssvikt/rrct/spirrit-hfpef/dokument-presentationer/ecrf-traning-for-spirrit

Vi ser fram emot en spännande och produktiv höst tillsammans med er kliniker! Som vanligt är det bara att höra av sig med frågor eller funderingar, förslagsvis till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.<Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.>.

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Tusen tack alla för ert hårda arbete! SPIRRIT går bra och jag hoppas vi får fortsatt momentum, tom en del över sommaren. Vi behöver 2550 patienter! En begränsning är att det inte alltid finns tillräckligt med patienter helt enkelt. En annan är att det inte finns personal. I de fall det finns gott om patienter (t ex från listor) och man kan "välja" vore det bra om ni prioriterar de med EF 40-49%.
En riktigt skön sommar till Alla!

Med vänliga hälsningar
Lars Lund

Hej!
Vi hoppas att alla hade en fin midsommarhelg med allt som hör därtill!
Detta blir sista veckobrevet innan vi gör ett sommaruppehåll. Nästa veckobrev kommer 12 augusti, och då får ni sammanställning över hur inklusionen i juni och juli blev. Förra veckan renderade 10 patienter, vilket ger totalt 614 patienter. Till inklusionsstatus

Vi kommer uppdatera vår SAE-formulär ganska snart, och det skickar vi ut så fort det är godkänt.

Vi har skrivit lite om semestrar innan men påminner igen:

Använd SPIRRIT-mailen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för att nå oss under sommaren så att inte mailet hamnar i inkorgen hos någon som har semester.

SAE-rapporter skickas som vanligt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefonnummer till alla i SPIRRIT-teamet på UCR samt till Lars Lund har ni på kontaktlistan under flik 27 i prövarpärmen.

Vi önskar er alla en riktigt härlig sommar och på återseende i augusti!
Soliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Tillbaka till toppen
Cookies gör att denna webbplats fungerar korrekt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Vår policy om cookies och personuppgifter OK