SPIRRIT HFpEF Update

Hej!
Förra veckan renderade 20 nya patienter i studien, bra jobbat!! Under denna vecka räknar vi med att komma upp till 850 patienter, vilket innebär en tredjedel av beräknad inklusion. Vi kämpar på och satsar på att hinna upp till 1000 patienter innan årets slut. Till inklusionsstatus.

Vi tänkte påminna lite kring SAE-rapporten, alltså formuläret ni använder för att rapportera allvarliga händelser som EJ är relaterade till patientens hjärtsvikt eller EJ relaterade till studieläkemedlet.


Se till att ni använder den nya versionen, finns publicerad under Prövarpärm. Vi har förtydligat instruktionen litegrann och skickar en uppdaterad version av mallen, även den publicerad under Prövarpärm.


Tänk på att alltid använda mailadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för dessa rapporter.
När ni skickar en SAE-rapport till oss, fyll även i ett AE-formulär i Captivate för denna händelse.

Håll igång glöden, alla fantastiska SPIRRIT-medarbetare!!!

SPIRRIT-teamet

Hej!
Här kommer ett veckobrev med dels veckovis sammanställning över förra veckan (11 nya patienter in), dels sammanställning över hur det gick med inklusionen i oktober (51 patienter) och dels en uppdatering hur det går för de tre olika teamen i vår "inklusionstävling" tillsammans med de amerikanska klinikerna. Se bifogad fil för mer information.

I övrigt intet nytt på SPIRRIT-fronten. Hör gärna av er med frågor och funderingar på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.<Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.>

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Hej!
Nu är det höst på riktigt, med vintertid, kyla och för många höstlov den här veckan.

Förra veckan skramlade det in 10 nya patienter i studien, så nu är vi uppe i 812 patienter. Bifogat finner ni den vanliga statistikgrafen tillsammans med en uppdatering hur det går i Sverige-USA-tävlingen. Till inklusionsstatus.

En fråga vi börjat få nu när fler och fler patienter har gjort sin 12-månadersuppföljning är: Vad händer sen? Enligt protokollet så är det inga fler ordinarie uppföljningar planerade FÖRUTOM vid studiens slut.

Det ni som klinik behöver tänka på är att informera patienterna när man gör 12-månadersuppföljningen att det kan dröja ett tag innan det är dags för avslutsuppföljningen. På kliniken är det också bra att man bestämmer hur man ska instruera patienterna angående förnyelse av recept för dom som har spironolakton/eplerenon. Eftersom det är olika från klinik till klinik huruvida man träffar patienterna i den vanliga vården så kan det vara bra att fundera på vad man lägger upp för strategi.


Hör patienten av sig till kliniken efter 12-månadersuppföljningen och man gör någon förändring i studiemedicineringen så tar man nya prover efter 10-14 dagar och gör en extrauppföljning, precis som tidigare. Om man under tiden innan avslutsuppföljningen får vetskap om att en patient avlidit, så går man in och fyller i Avslut i Captivate. Man behöver INTE fylla i det formulär som heter Avliden.


När det börjar bli dags för avslutsuppföljningarna så kommer ni få ordentlig information om detta.

Som vanligt svarar vi gärna på frågor på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Hej!
Förra veckan fick vi in 13 patienter, och patient nummer 800 var det Östra sjukhuset som lyckades pricka in. Grattis till er! Vi hade alltså efter förra veckan 802 patienter. Till inklusionsstatus.

Förra veckan skrev vi ju om att RiksSvikt ordnar möte i Stockholm och Göteborg under december. Bifogat finns den offentliga inbjudan med länk till anmälan. Ta gärna chansen att delta!

Som vi har berättat på startmötena så är ju den mesta monitoreringen i SPIRRIT-studien så kallad riskbaserad monitorering, vilket innebär att vi tar fram data centralt och granskar för att hitta avvikelser. Vi har nu börjat mer systematiskt att gå igenom listor över olika parametrar i studien och gör en del kontroller. Efter vårt möte förra veckan är det framförallt två saker vi skulle vilja påminna er om:

Kontrollera gärna om ni på er klinik har några obesvarade Queries i Captivate. När ni loggar in i Captivate så ser ni på första sidan om det finns några queries som är ställda till er.

image003

Det är alltså raden ”Unresolved Discrepancies Assigned to Me” som talar om ifall ni har några frågor att besvara. Har ni några såna så klicka på Notes & Discrepancies i menyraden så kan ni se frågorna som är ställda. För en genomgång av hur man hanterar en fråga, titta gärna på vår svenska träningsfilm som behandlar detta. Länk till filmerna: https://www.ucr.uu.se/rikssvikt/rrct/spirrit-hfpef/dokument-presentationer/ecrf-traning-for-spirrit och det är film #2 som behandlar queryhantering. Bifogat finns även en liten lathund för hur man gör.

Det andra är att tänka på tidsfönstren när det gäller uppföljningarna. Vi ser att det är många uppföljningar som ligger utanför. Använd gärna filen ” Hjälp att räkna ut uppföljande kontakter” som ni hittar på hemsidan https://www.ucr.uu.se/rikssvikt/rrct/spirrit-hfpef/dokument-presentationer/dokument-och-checklistor

Vet man med sig att en uppföljning ligger utanför tidsfönstret så är det väldigt bra att göra en liten notering om orsak genom att klicka på den blå flaggan bredvid datum (se bild nedan) för uppföljning och skriva tex ”Patienten hade glömt” eller vad det nu var som orsakade att uppföljningen blev försenad.

image004

Som en sista påminnelse vill vi uppmana er som inte fakturerat än att göra det. Bifogat i mailet finns faktureringsunderlaget, där finns information om utbetalningsplan och fakturauppgifter.

Som vanligt är ni hjärtligt välkomna med frågor!

Med vänliga hälsningar

SPIRRIT-teamet

Hej alla!
I förra veckan hade vi ju ett webinar tillsammans med klinikerna i USA. Där presenterades en gemensam inklusionstävling som kommer pågå under vinterhalvåret, 1 oktober till 28 februari. I tävlingen är alla kliniker som är öppna för inklusion, både amerikanska och svenska, indelade i tre lag. Det är ungefär lika många svenska och amerikanska kliniker i varje lag, ca 12 av varje nationalitet, och vi har försökt att dela in lagen så att inklusionshastigheten för lagen är ungefär likadan. Lagen har fått namnen "Team red", "Team yellow" och "Team blue", och i slutet av ppt presentationen kan ni se hur de olika lagen ser ut och vilket team just er klinik tillhör.


Målet är att varje lag ska inkludera 156 patienter under tävlingsperioden. Varje vecka kommer ni få en uppdatering om hur det går, som ett tillägg för vårt vanliga veckovisa inklusionsdiagram. En ändring är dock att hädanefter kommer veckobrevet komma först på tisdagar, så hinner vi att få med en färsk uppdatering från USA.


Presentationen och även en inspelning av mötet den 7 oktober kommer att läggas upp på SPIRRITs hemsida och ni kommer få länkar när det är klart.

Förra veckan var ganska stillsam med 12 nya patienter. Då vi nu är uppe i 789 patienter så kan det bli denna vecka vi får dela ut en tårta för patient nummer 800! Till inklusionsstatus.


Om ni vet med er att ni vunnit en tårta i septemberutmaningen, hör gärna av er till er monitor och berätta när det skulle passa er att få tårtan levererad.

Vi vill även passa på i detta forum att göra lite reklam för två utbildningar.

  • RiksSvikts hjärtsvikt- och användarmöte i Göteborg 2019-12-03 och i Stockholm 2019-12-05. Se bifogat program. För anmälan kontakta RiksSvikt. Läs mer
  • HFpEF - Background, Present Status and Future Perspectives, Birgit Thilander salen, Academicum, Medicinaregatan 3, Göteborg, 22 november 2019. Moderators: Michael Fu, Charlotta Ljungman, Maria Scaufelberger. Se bifogat program. Länk för anmälan i informationen. Läs mer

    Båda dessa utbildningar berör SPIRRIT, så vi uppmuntrar de som har möjlighet att delta.

    Med vänliga hälsningar

    SPIRRIT-teamet

Hej!
En lite lugnare vecka med 10 nya patienter, men september blev ändå rekordmånad med hela 87 patienter. Härligt jobbat!!!
Vi närmar oss en tredjedel och vårt mål för i år är ju att ha 1000 patienter inne i studien före 2020.
Ni får en ny månadssammanställning med detta veckobrev tillsammans med den vanliga veckografen. Till inklusionsstatus.

Imorgon tisdag 8 oktober kommer RiksSvikt vara nedstängt mellan 13.30 och 14. Detta beror på att dom behöver göra en uppdatering. Hoppas det inte ställer till det för mycket för er!

Kom ihåg att det i eftermiddag klockan 15 är ett webinarium med USA. Vi hoppas att många av er har möjlighet att ansluta. Se detaljer om hur man ansluter sig nedan.

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet

Please join the SPIRRIT study for a Kick Off webinar to discuss the upcoming SPIRRIT Enrollment Drive.

Dr. Lars Lund and Dr. Adam DeVore will discuss the implementation of the trial in Sweden and the US, and discuss lessons learned thus far. During the call we will also introduce the upcoming enrollment drive. To conclude, we will open up the discussion across the sites to encourage collaboration.

Please use the Webex information below to join the call:

Meeting number (access code): 859 542 213


Meeting password: PqpM7Ttu


1-650-479-3207<tel:%2B1-650-479-3207,,*01*859542213%23%23*01*> Call-in toll number (US/Canada)

Monday, October 7, 2019

9:00 am | Eastern Daylight Time (New York, GMT-04:00) | 1 hr


Join<https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=https-3A__dukemed.webex.com_dukemed_j.php-3FMTID-3Dm6db8bed715cf2dffaef74a159a3258c5&d=DwMGaQ&c=imBPVzF25OnBgGmVOlcsiEgHoG1i6YHLR0Sj_gZ4adc&r=hFA4unNimMVpRMXVVyE1S-BKcPNeNEuuyvdQ1195L90&m=0sTheSQ7_GnoYfywo2VM93IVxCJYCsQ11wBu3B5GIV0&s=BO90jP6fXr8AJrmIt7-IbOunahgImf6SInJs192ygEo&e=>Join by phone

Tap to call in from a mobile device (attendees only)

1-650-479-3207<tel:%2B1-650-479-3207,,*01*859542213%23%23*01*> Call-in toll number (US/Canada)Join from a video system or application

Dial Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.<%20sip:Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.>

You can also dial 173.243.2.68 and enter your meeting number.

Här hittar du länken till eCRF träningsfilmer på svenska.

Där kan du titta på filmerna och läsa instruktionen om vad som behövs för att få tillgång till eCRF systemet Captivate.

Har du frågor omkring hur man besvarar queries? Titta gärna på träningfilm #2 om queryhantering.

https://www.ucr.uu.se/rikssvikt/rrct/spirrit-hfpef/dokument-presentationer/ecrf-traning-for-spirrit

Tillbaka till toppen
Cookies gör att denna webbplats fungerar korrekt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies.
Vår policy om cookies och personuppgifter OK