Hej!
Nu är det en vecka kvar till jul, och vi ser ut att lyckas ta oss över 10%-strecket innan dess. Bra jobbat!!!
Förra veckan inkluderades femton patienter, och vi gratulerar VO Akut/Internmedicin SUS Lund som tog in sin första patient. Till inklusionsstatus
Ni glömmer väl inte att alla kliniker som inkluderar minst tre patienter innan jul, räknat från förra måndagen, får tårta!?

Nytt godkännande från Etikprövningsnämnden
I fredags skickade vi ut ett nytt godkännande från Etikprövningsnämnden, som gäller pre-screening av patienter. EPN har nu godkänt pre-screening via eko, lab- eller läkemedelsdatabas. Överväg att använda denna metod för att identifiera  lämpliga patienter för SPIRRIT.


Vi känner dock till att reglerna för pre-screening av patienter är olika för olika kliniker/ sjukhus varför vi uppmanar er att bekräfta med verksamhetschef (eller motsvarande) att denna metod är acceptabel innan ni implementerar den på er klinik.

Några av er har upptäckt ett litet problem när man ska logga ut ur RiksSvikt. När man loggar in med SITHS-kort sker inloggningen främst i webbläsaren, och det är webbläsarens inloggade session som används. Om man byter användare och kort så loggas man inte ut automatiskt från registret eftersom självaste inloggningen ligger kvar i webbläsarsessionen. Det finns en Logga ut, som man kan trycka på när man är inloggad med kort. Trycker man på den så kan man vilseledas att tro att man faktiskt är utloggad. Detta planeras att ändras i registret, men innan den ändringen finns på plats är det bra att ni är medvetna om hur det fungerar.

Under helgerna kommer vi inte skicka ut något veckobrev, så detta blir alltså sista brevet 2018. Första veckobrevet 2019 kommer den 7 januari.


Vi vill passa på att tacka er alla för ert arbete och engagemang i SPIRRIT-studien. Utan era insatser kan en studie som SPIRRIT inte förverkligas!


Nu laddar vi för ett nytt år med riktigt stor aktivitet och stort patientinflöde.


Vi önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Med varma julhälsningar
SPIRRIT-teamet