Hej i sommarvärmen!
Nu kommer vi äntligen igång med veckobrev i SPIRRIT-studien, som är tänkta att hålla er uppdaterade om läget i studien. Sedan kan man ju alltid gå in på vår hemsida www.spirrit.se också.


Vi har nu nio kliniker som inkluderat patienter! Bra jobbat till er som är igång! För er som inte har alla accesser klara än - hör gärna av er om det är något som krånglar eller verkar konstigt. I den bifogade filen ser ni status på inklusionen 2018-07-02. Grönmarkerade kliniker är de som har full access att börja inkludera patienter. Vi ska ju inkludera ca 2550 patienter innan slutet av 2020, vi har nu nått upp till 3 %. Men än har vi bara börjat, och när fler och fler kliniker kommer igång så kommer andelen att öka raskt hoppas vi.


Som hjälp för att räkna ut vilka datum man ska göra uppföljningar på varje patent, har vi tagit fram en Excelfil som finns att ladda ner från hemsidan. Det gäller att man matar in datum i exakt samma format som i exemplet överst, dvs. YYYY-MM-DD (2018-01-01) annars blir uträkningen fel. Det är nu gjort så att de första 100 raderna är förberedda, men om man har fler än 100 patienter kan man kopiera en tidigare rad för att få med uträkningen. De raderna som är fördefinierade har ramar så det syns när dom tar slut. Hoppas detta kan var ett hjälpmedel för er! Filen finns att ladda ner här.


När nu fler kliniker börjar komma igång med inklusionen, har vi förstått att det råder en del frågetecken kring det här med RiksSvikt-registrering och SPIRRIT-registrering. Bifogat detta mail finns ett dokument som beskriver lite de olika scenarion man kan stöta på när man ska inkludera en patient. Skriv gärna ut det här dokumentet och sätt in under flik 3 i prövarpärmen. Till dokumentet.


Många av er har säkert redan påbörjat sommarsemestern. På UCR kommer vi också att vara lite lediga. Under vecka 30 kan det vara lite svårt att nå oss, i övrigt finns alltid någon av oss tillgänglig. Säkraste sättet att nå oss är att använda adressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., den bevakas alltid. Ni har ju kontaktlista i prövarpärmen (flik 27) om ni behöver telefonnummer. Medicinska frågor är enklast att ni vänder er till Lars Lund eller Ola Vedin med, deras telefonnummer finns på kontaktlistan.


Med önskan om en fortsatt skön sommar!
SPIRRIT-teamet