Hej!
Förra veckan var det höstlov, och nu är det verkligen höst på riktigt. Tyvärr har hösten även inneburit en ökad smittspridning av SARS-CoV-2 i stora delar av landet. Vi hoppas verkligen att vi inte får samma belastning på sjukvården som i våras!
Under oktober fick vi in 9 patienter. Det var Karolinska, Uppsala, SÖS, Västerås, Mariefred och Landskrona som lyckades med detta. I dagens veckobrev finner ni månadsstatistiken för oktober, nu med en graf som är omgjord, eftersom inklusionstiden är förlängd i det nya protokollet. Till inklusionsstatus.

Några korta:

Tänk på att anmäla er till webinarium med diskussion kring nya protokollet! Datum 10 eller 19 november 12-13. SPIRRIT bjuder på lunch. Anmäl er till er monitor eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.<Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.>

Det närmar sig slutet av året så det kan vara läge att tänka på faktureringen. Har ni frågor kring den så hör av er!

Kom ihåg att skicka in sidan där prövaren godkänner det nya protokollet. UCR vill ha originalet och ni sätter en kopia i er pärm. Skicka per post till Uppsala Clinical Research Center, Dag Hammarskjölds väg 38, 75185 Uppsala. Märk med er monitors namn eller bara SPIRRIT.

Till sist skickar vi med en hälsning från vår huvudprövare, Lars Lund:
"Precis som vi nu har nytt protokoll och ny fart på rekrytering så verkar tyvärr pandemin ta fart. Vi inser att det kan försvåra rekrytering i öppenvård men det blir ytterligare ett skäl att fokusera på inneliggande patienter!


Protokolländringarna med krav på loop-diuretika och att minst 50% av inkluderade fr.o.m. nu måste vara eller tidigare ha varit inlagda p.g.a. hjärtsvikt är för att  säkerställa att vi får tillräcklig andel av denna patientgrupp i studiepopulationen och öka risken för events. Så vi vädjar till er att fokusera på inneliggande! Patienterna kan randomiseras under hela sjukhusvistelsen så snart deras hjärtsvikt har stabiliserats.

Första uppföljningen är efter 7 dagar +/- 3 dagar (ev. biverkningar samt provtagning; kalium och krea). Är patienten fortfarande inneliggande så kan denna första uppföljning ske på sjukhus - det minskar antal besök för provtagning."


Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet