Hej!

Förra veckan blev det 10 nya patienter i studien och vi räknade ihop totalt 898 patienter. Igår måndag inkluderade kardiologen i Uppsala patient nummer 900, grattis till er! Till inklusionsstatus

USA hade förra veckan 107 patienter, så tillsammans har vi alltså passerat 1000.

Nu är det ju redan en del patienter som passerat sin 12-månadersuppföljning, och vi har förstått att det råder en del tvekan om hur man gör efter det. För att förenkla lite för er har vi gjort en liten checklista man kan ha som hjälp när man gör 12-månadersuppföljningen, se bifogad fil.

Vi har även uppdaterat det brev till annan vårdgivare som finns i prövarpärmen under flik 30. Skriv ut ett exemplar och sätt i prövarpärmen under flik 30. Kasta tidigare version. Spara Wordfilen för att använda elektroniskt.

Tyvärr måste vi meddela att vår monitor, Christina Ninalga, slutar i SPIRRIT-teamet. Kvar som monitorer är Cristina Alm och Martina Tillberg. Cristina Alm kommer att ta över huvudansvaret för de kliniker som haft kontakt med Chris, men ni når alltid någon av oss som vanligt på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Detta är sista veckobrevet för 2019 och vi vill passa på att hjärtligen tacka för att ni lägger ner tid och möda på SPIRRIT-studien! Utan er skulle det inte bli någon studie och vi i SPIRRIT-teamet tycker det är väldigt givande och roligt att arbeta tillsammans med er! Nu hoppas vi att ni får lite extra ledigt och får fina helger, så drar vi igång med nya krafter i januari.

Med detta tillönskar vi er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

SPIRRIT-teamet