Hej!

Förra veckan var det lite stiltje med 9 patienter in, totalt nu 866 patienter. Med fyra veckor kvar till jul så hoppas vi att det kan bli en riktig spurt här i slutet av året. Till inklusionsstatus

I SPIRRIT-studien använder vi ju till stor del av riskbaserad monitorering, där vi tar fram data från de elektroniska systemen för att hitta eventuella avvikelser. Vid vår senaste genomgång såg vi att det är några saker vi behöver förtydliga:

  • När man fyller i Adverse Event-sidan i Captivate så anger man ETT symtom/diagnos per sida. Om en patient blir inlagd för förmaksflimmer och UVI samtidigt, så skriver man alltså en AE-sida för förmaksflimmer och en AE-sida för UVI.
  • Tidsfönstren för uppföljningarna; tänk på att uppföljning vecka 1 görs 7 dagar (+-3 dagar) efter randomisering, uppföljning vecka 4 görs 28 dagar (+-7 dagar) efter randomisering, uppföljning månad 6 görs 26 veckor (+-4 veckor) efter randomisering och uppföljning månad 12 görs 52 veckor (+-4 veckor) efter randomisering. Vet man med sig att en uppföljning är gjord utanför tidsfönstret så är det bra att notera genom att klicka på flaggan vid datum för uppföljning och skriv en kort notering.
  • Vi vill också påminna om att ALLA dosjusteringar, både uppåt och neråt, ska föranleda ny provtagning av Kalium och Kreatinin inom 7-14 dagar och det lägger man in som en extra uppföljning i Captivate.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att höra av er till oss!

Med vänliga hälsningar

SPIRRIT-teamet