Hej!
Nu är det höst på riktigt, med vintertid, kyla och för många höstlov den här veckan.

Förra veckan skramlade det in 10 nya patienter i studien, så nu är vi uppe i 812 patienter. Bifogat finner ni den vanliga statistikgrafen tillsammans med en uppdatering hur det går i Sverige-USA-tävlingen. Till inklusionsstatus.

En fråga vi börjat få nu när fler och fler patienter har gjort sin 12-månadersuppföljning är: Vad händer sen? Enligt protokollet så är det inga fler ordinarie uppföljningar planerade FÖRUTOM vid studiens slut.

Det ni som klinik behöver tänka på är att informera patienterna när man gör 12-månadersuppföljningen att det kan dröja ett tag innan det är dags för avslutsuppföljningen. På kliniken är det också bra att man bestämmer hur man ska instruera patienterna angående förnyelse av recept för dom som har spironolakton/eplerenon. Eftersom det är olika från klinik till klinik huruvida man träffar patienterna i den vanliga vården så kan det vara bra att fundera på vad man lägger upp för strategi.


Hör patienten av sig till kliniken efter 12-månadersuppföljningen och man gör någon förändring i studiemedicineringen så tar man nya prover efter 10-14 dagar och gör en extrauppföljning, precis som tidigare. Om man under tiden innan avslutsuppföljningen får vetskap om att en patient avlidit, så går man in och fyller i Avslut i Captivate. Man behöver INTE fylla i det formulär som heter Avliden.


När det börjar bli dags för avslutsuppföljningarna så kommer ni få ordentlig information om detta.

Som vanligt svarar vi gärna på frågor på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet