Hej!
Den här veckan hann det bli tisdag innan vi fick iväg ett veckobrev.
Vi förstår att semestern kanske inte är slut för alla, och att det kan vara en del att ta itu med efter ledigheter. Inklusionen förra veckan var tre patienter och vi hoppas ju på att det ökar vecka för vecka nu i höst. Till inklusionsstatus.

I SPIRRIT-studien använder vi ju oss mycket av så kallad riskbaserad monitorering. Det innebär att vi har en generell övervakning av data som matas in i Captivate för att hitta eventuella felinmatningar och för att säkerställa kvaliteten på den data som sedan ligger till grund för studiens resultat. Dels gör systemet självt en del automatiska checkar som vi programmerat in, och dels går vi monitorer igenom data för att upptäcka eventuella frågetecken. Om vi hittar något som inte verkar stämma, eller om något saknas, så dyker det upp hos er i Captivate som en så kallad query. När ni loggar in i Captivate så ser ni på första sidan om det finns några queries som är ställda till er.

Det är alltså raden "Unresolved Discrepancies Assigned to Me" som talar om ifall ni har några frågor att besvara. Har ni några såna så klicka på Notes & Discrepancies i menyraden så kan ni se frågorna som är ställda. För en genomgång av hur man hanterar en fråga, titta gärna på vår svenska träningsfilm som behandlar detta. Länk till filmerna: https://www.ucr.uu.se/rikssvikt/rrct/spirrit-hfpef/dokument-presentationer/ecrf-traning-for-spirrit och det är film #2 som behandlar queryhantering.

Frågor får ni givetvis gärna skicka till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.<Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.>!

Med vänliga hälsningar
SPIRRIT-teamet