Hej alla SPIRRIT-medarbetare!

Hösten är här på riktigt och nyheterna surrar om inflation, elbrist och oroligheter i världen. Men i vårt nyhetsbrev skriver vi om trevligare saker.

Under september månad fick vi in hela 19 nya patienter i studien, vilket ger oss en summa på 1396. Toppenbra jobbat!!! Till inklusionsstatus

Tänk på att alla som inkluderar minst 3 patienter på en månad får biobiljetter. Och det är tårtchans till veckan! Den klinik som lyckas inkludera patient nummer 1400 blir bjudna på tårta.

I en studies om pågår länge så blir det oundvikligen lite byte av personalen. Här i studieteamet på UCR får vi säga tack för den här tiden till projektledare Susanne Heller, och vi välkomnar varmt Mirjam Goedkoop som ny projektledare. Vi bifogar en uppdaterad kontaktlista, skriv ut och sätt I prövarpärmen under flik 27.

Vi skrev i förra nyhetsbrevet att vi arbetar på ett förifyllt faktureringsunderlag för alla kliniker. Det tog lite längre tid än planerat men arbete pågår så att ni ska få ett färdigt faktureringsunderlag att skicka till er ekonomiavdelning för fakturering innan årets slut. Viktigt att ni får pengar för det arbete ni lägger ner!

Till vintern löper klinikavtalen ut och därmed behöver vi förlänga avtalen. SPIRRIT-teamet jobbar för en lösning och kommer återkomma under hösten med ett förlängningsavtal.

CEA-teamet hälsar att nya listor med event mailades ut i slutet av förra veckan. Ladda gärna ner listorna och skriv ut, även om ni inte kan börja arbeta med dom med en gång.

En liten påminnelse om hur man skriver datum på Transmittal form. Det skrivs med tre bokstäver för månad, och ingen ruta ska lämnas tom. Tex.17FEB2022

Planerar någon från er klinik att delta på någon av följande konferens?

AHA 5-7 November i Chicago & CVCT 1-3 December i Washington.

Det planeras eventuellt en sammankomst för både svenska och amerikanska prövare för SPIRRIT-HF studien, i samband med någon av konferenser. Det blir ett tillfälle för mingel och diskussion om SPIRRIT. Meddela gärna projektledare Mirjam Goedkoop (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) om ni har planer att delta på AHA eller CVCT. Mirjam kommer att skicka ut mer information vid senare tillfälle till de som har chansen att medverka.

Ett litet kom-ihåg så här som avslutning:

Om en patient vill avsluta sin behandling, inte gå och ta prover eller inte bli uppringd, fråga då i första hand om patienten kan tänka sig att vara kvar i studien så att vi kan samköra data på slutet. Dom kan få slippa läkemedel, provtagning och kontakt, men det är värdefullt att ha kvar så mycket data som möjligt på slutet. Om patienten tycker att det är okej så ska man INTE avsluta patienten.

Man låter helt enkelt bli att göra uppföljningar om patienten avböjt kontakt, och fyller i i Captivate att uppföljning ej är gjord.

Om patienten vill slippa ta prover men kan tänka sig bli uppringd som planerat, kan man fylla i att labtester ej är gjorda.

Oss når ni som vanligt enklast genom att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Med detta önskar vi er en fin fortsättning på hösten!

SPIRRIT-teamet