Hej alla!

Vilken start på året vi fått!! Och då pratar vi inte om omikrons framfart eller stormen Malik, utan om aktiviteten i SPIRRIT.

Under januari inkluderade 22 nya patienter i studien, det är den bästa månaden sedan januari 2020. Och inte nog med det, vi har nu, med 1287 patienter, passerat 50 % av planerad inklusion!

Till inklusionsstatus

Vilket fantastiskt jobb ni gör!!!

Förra nyhetsbrevet fick ni inget diagram över inklusionen på varje klinik, eftersom endast två patienter inkluderades efter att julbrevet gick ut. Dom har räknats in i decembers inklusion, och nu får ni ett diagram över hur det ser ut efter januari månad.

En del av er har kanske fått samtal från Camilla Hage, studiekoordinator på KS Solna, som jobbar tillsammans med Lars Lund. Hon ringer runt och delar med sig av sin entusiasm och pepp, och hon skickar också biobiljetter till alla som tar in minst 3 patienter under en månad.

Dessutom har vi kickstartat Clinical Event Adjudication, med fyra utbildningswebinarier. För er som inte haft möjlighet att delta på något av webinarierna, hör av er till oss så ska ni få mer information om hur ni kan få träning.

Det är obligatorisk information för att kunna genomföra klinikernas del i processen. Den studiepersonal som kommer att arbeta med detta behöver få informationen och det ska dokumenteras. Ansvarig prövare på varje klinik behöver vara med och få denna information, det handlar ju om ett ansvar för källdata i studien.

Tänk på att detta gäller ALLA kliniker som har inkluderat patienter, även om man inte inkluderar aktivt längre. De händelser vi kommer granska kan ju ha inträffat flera år tillbaka om patienten inkluderades tidigt i studien.

För det extra arbete det innebär med adjudiceringen så kommer det att utgå en extra ersättning till klinikerna.

Detta innebär att vi behöver göra ett tillägg till era klinikavtal och detta håller vi på att förbereda nu.

Ni kommer även att få ett paket på posten med material som kan vara bra att ha.

Alla frågor som gäller adjudicering och eventhantering får ni snabbast svar på genom att maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. men det går givetvis att fortsätta maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. också.

Ett litet kom-ihåg så här som avslutning:

Om en patient vill avsluta sin behandling, inte gå och ta prover eller inte bli uppringd, fråga då i första hand om patienten kan tänka sig att vara kvar i studien så att vi kan samköra data på slutet. Dom kan få slippa läkemedel, provtagning och kontakt, men det är värdefullt att ha kvar så mycket data som möjligt på slutet. Om patienten tycker att det är okej så ska man INTE avsluta patienten.

Man låter helt enkelt bli att göra uppföljningar om patienten avböjt kontakt, och fyller i i Captivate att uppföljning ej är gjord.

Om patienten vill slippa ta prover men kan tänka sig bli uppringd som planerat, kan man fylla i att labtester ej är gjorda.

 

Stort TACK för allt arbete och allt engagemang ni lägger ner i SPIRRIT!

Vi ser fram emot en fortsatt spännande vår J

Med vänliga hälsningar

SPIRRIT-teamet