Kära SPIRRIT-medarbetare!

Vi börjar knyta ihop säcken för år 2021 och kan konstatera att mycket inte har varit som ”vanligt”. Vi har genomlevt ett år med restriktioner, vaccinationer och variationer. Det går inte att undvika att hantera att vi lever i en pandemi som vi lär oss hantera allt eftersom.

Det har ändå under året (fram till dags dato) tagits in 184 nya patienter i SPIRRIT, jämfört med 170 under 2020. Vi hoppas att det är en trend som fortsätter uppåt under 2022! Den slutgiltiga statistiken för 2021 får ni i januari. Till inklusionsstatus. 

Dessutom ser vi väldigt mycket fram emot att adjudiceringsprocessen ska starta upp i januari. Då kan vi på allvar börja se om de händelser (hospitalisering för hjärtsvikt och kardiovaskulär död) vi har i studien kan ge oss svar på frågan om spironolakton/eplerenon har en positiv inverkan på patientgruppen med HFpEF, som är vår studiehypotes. Det ska bli väldigt spännande!

Vi hoppas att ni inte missat informationen om våra webinarier i januari.

Webinarier är planerade:

18 januari kl 15-16

20 januari kl 15.30-16.30

25 januari kl 15-16

27 januari kl 15.30-16.30

Man behöver endast delta vid ett tillfälle. Där kommer ni att få information om själva processen, hur den går till och vad som kommer behövas från er på klinikerna.

Detta är obligatorisk information för att kunna genomföra klinikernas del i processen. Den studiepersonal som kommer att arbeta med detta behöver få informationen och det ska dokumenteras. Alla på kliniken behöver inte vara med vid samma tillfälle, utan man kan välja olika dagar. Ansvarig prövare på varje klinik behöver vara med och få denna information, det handlar ju om ett ansvar för källdata i studien.

Tänk på att detta gäller ALLA kliniker som har inkluderat patienter, även om man inte inkluderar aktivt längre. De händelser vi kommer granska kan ju ha inträffat flera år tillbaka om patienten inkluderades tidigt i studien.

Skulle ingen av dessa tider passa er klinik så hör av er till oss redan nu så kommer vi överens om en lösning.

Anmäl via ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. namn och vilken dag ni vill delta, så kommer ni att få länken till webinariet utskickad.

Till slut vill vi tacka er alla för allt arbete och engagemang ni lägger ner i studien!

Vi tillönskar er alla en riktig

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

SPIRRIT-teamet