Hej!

Sommaren är kort och nu är vi redan inne i september. Hoppas att ni alla haft en skön sommar fylld av ledighet, sol, fina upplevelser och avkoppling!

Under perioden 1 juni till 31 augusti så har vi fått hela 35 patienter, bra jobbat! Det är nio kliniker som stått för inklusionen och dessa kommer att få glasscheckar på posten: Till inklusionsstatus

Site 01 – Karolinska sjukhuset

Site 05 – Mölndal

Site 08 - St Görans sjukhus

Site 09 – Örebro

Site 13 – Jönköping

Site 20 – Södersjukhuset

Site 23 – Hemse VC

Site 34 – Östra sjukhuset

Site 40 – Internmedicin Akademiska sjukhuset

Site 41 – Oskarshamns sjukhus

För att få en liten nystart så har på hösten så har vi bjudit in till lunchwebinarier vid tre tillfällen, 15, 21 och 22 september kl. 12-13. Vi är glada om så många som möjligt kan delta. Det är samma program alla tillfällen, så det räcker att vara med på ett webinarium. Anmäl er till det som passar bäst. Lunch bjuder SPIRRIT på!

Programmet kommer både innehålla lite nyheter och tillfälle till diskussion och frågor.

Det ska ha gått ut en inbjudan till er alla i Outlook, men saknar ni inbjudan går det bra att bara anmäla sig genom att skicka ett mail. Varmt välkomna!

Så kommer lite små påminnelser om detaljer i Captivate.

Tänk på att om en person avslutar studien nu, antingen genom att tacka nej och avbryta eller om personen avlider, så svarar man Nej på frågan om patienten genomförde studien som planerat.

Och när patienten gjort sin 12-månadersuppföljning så innebär det inte att studien är slutförd, utan enda gången man kan säga att patienten slutfört studien som planerat är efter den slutgiltiga uppföljningen vid studiens slut, som vi kommer meddela när det är dags för.

En annan liten påminnelse är att om ni får reda på att en patienten avlidit så vill vi att ni skickar in en SAE-rapport på det.

Till sist vill vi meddela att det sker en ändring i vårt studieteam här på UCR. Cristina Alm, som arbetar som monitor, kommer att gå i pension sista september. Vi kommer alla att sakna henne och det fantastiska jobb hon gör i SPIRRIT! Men vi har också glädjen att välkomna Cecilia Alm som kommer ta över som monitor. Varmt välkommen till SPIRRIT-teamet!

Med önskan om en fin september!

SPIRRIT-teamet