Hej kära SPIRRIT-deltagare!
Vi vill önska er en god fortsättning på det nya året! Ett år som, mer än någonsin, är oskrivet blad, men som vi hoppas för med sig ljusare tider på många sätt. Framförallt önskar vi att sjukvården får se en ljusning, att verksamheter kan börja återgå till normalläge och att ni som vårdpersonal får möjlighet att återhämta er.

Vi skickar nu ut en sammanställning av inklusionen under 2020. Av orsaker kända för alla så har vi haft stora utmaningar med inklusion under året, men vi är så tacksamma att det blivit så många som 168 patienter!

Under december kom det in 12 nya patienter, hela 9 av dom tog Karolinska Huddinge och Solna in, trots stor belastning av pandemin. Bra jobbat!!!

I år har vi lagt till en ny feature på inklusionssammanställningen. Efter stapeln som visar antal patienter för varje klinik, så står en siffra som är aktuell status. I parentesen står nu två olika siffror, den första röda siffran visar hur många patienter som inkluderats sedan senaste sammanställningen och den andra gröna siffran visar hur många av dom patienterna som var hospitaliserade för hjärtsvikt. Till inklusionsstatus.

Som ni ju vet så vill vi att ni fokuserar på de patienter som antingen är inneliggande just nu för hjärtsvikt, eller som tidigare har varit inlagda för hjärtsvikt.

I denna första sammanställning så visar den röda siffran antalet inkluderade under hela 2020, men den gröna siffran är bara från 1 april, eftersom vi tidigare inte hade uppgift om hospitalisering i Captivate.

Vi tänker att vi börjar med att skicka månadssammanställningar nu i början av året, och om inklusionen kommer igång lite bättre så kan det bli tätare. Ni får hemskt gärna ha åsikter om hur ofta ni vill att nyhetsbreven ska komma, hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.!

Med vänliga hälsningar

SPIRRIT-teamet