Hej!

Förra veckan fick vi in fyra nya patienter. Karolinska tog in två och Uppsala och Jönköping tog in en var. Det gör att vi nu har 1004 patienter.

Vi har fortfarande inga nyheter om protokollet. Läkemedelsverket snabbehandlar alla protokoll gällande COVID-19-studier, så det gör att andra studier kan få lite längre handläggningstid. Det innebär att vi inte kommer att genomföra det inplanerade webinariet på onsdag 22 april. Istället kommer vi att göra som så att när vi fått godkännandet skickar vi ut information till er. Ni får då bestämma en tid med oss då vi kan ha ett telefon/onlinemöte för en genomgång av det nya protokollet. Eftersom det ser så olika ut på klinikerna nu hur mycket tid man kan lägga på forskningen så väljer vi att göra detta separat för varje klinik. För er som är aktiva och har möjlighet att inkludera patienter är det då viktigt att ha denna genomgång så fort som möjligt efter godkännande, och vi önskar att åtminstone någon läkare och någon sköterska kan delta. Så fort vi får besked från Läkemedelesverket skickar vi ut info till er så att ni kan boka in en tid med oss.

Med vänliga vårhälsningar

SPIRRIT-teamet