TIMING veckobrev och Webinarium v. 42

head newsletter ubb2

 
 TIMING veckobrev och Webinarium v. 42  
 
 

Först så går det upp och sen så går det ned!

Så kan man ju i alla fall säga om rekryteringen i TIMING. Första veckan i oktober var en av de bästa rekryteringsveckorna vi har haft i TIMING men förra veckan uppnådde inte samma lysande resultat. Men inte blir vi ledsna för det. Nya friska tag väntar. Om vi lyckas få in mer än 4 patienter per vecka de närmaste två veckorna så kommer oktober att bli den bästa månaden i TIMINGs historia! Antar ni utmaningen?

6 patienter lyckades vi få in förra veckan och vi vill skicka ett stort tack till:

  • Petra Redfors och Eva Axelsson på Sahlgrenska
  • Brita Eklund i Alingsås
  • Weigang Gu och Eva-Britt Arnald på SÖS
  • Maria Lantz och Caroline Bengmark på KS-Huddinge
  • Signild Åsberg och Erika Keller på Akademiska
  • Annika Nordanstig och Eva Axelsson på Sahlgrenska

Ett särskilt stort tack till Sahlgrenska som lyckades få in två patienter samma vecka.

Vi fortsätter att påminna om att kontakta oss om ni behöver hjälp att sprida informationen om TIMING på era sjukhus, genom till exempel flyers, TIMING-ambassadörer eller kanske bullkalas. Vi kan hjälpa till med material, information eller ersättning. Mejla till timing@ucr.uu.se

Veckans TIMING-fråga

Från och med denna vecka börjar vi också med veckans TIMING-fråga i veckobrevet. Det är frågor som Malin, vår utomordentliga monitor får från er på klinikerna. Ni som var med på webinariet i tisdags känner redan igen veckans fråga, men repetition är inlärningens moder.

Fråga:

Behöver man markera i patientens journal med någon standardfras att patienten är med i Timing studien? Markerar ni med någon fras i uppmärksamhetssignalen?

Svar:

Ja, en anteckning i patientens journal ska göras efter randomisering. Förslag på journalanteckning finns i flik 10 i prövarpärmen, samt på TIMINGs hemsida. Om det är möjligt att markera i uppmärksamhetssignalen i journalen är detta också en fördel.

Webinarium

Denna vecka är det inget webinarium, men vi vill redan nu slå ett slag för webinariet den 23 oktober. Då kommer Ziad att prata om biomarkörer. Ett nog så intressant område, men för TIMINGs del kan det var extra intressant för de sites som ingår i TIMINGs biomarkörstudie. Vill ni höra Ziad prata om detta intressanta ämne så boka redan nu i era kalendrar för den 23 oktober 12:15-12:45.

Hälsningar

 Signild, Jonas, Bo, Per, Malin och Terese


 

Inför TIMING-webinarium via Adobe Connect

  1. Börja med att testa er anslutning på den dator som ska användas genom att skriva/klistra in följande adress i datorns webbläsare: https://connect.sunet.se/common/help/en/support/meeting_test.htm
  2. Anslut till mötet genom att skriva/klistra in https://connect.sunet.se/rn30pda2h3p9/ i datorns webbläsare
  3. Ange ditt namn (t.ex Varberg)
  4. Tålamod

När ni kommit in i mötet:

  1. Få igång ljud: I översta menyfältet finns en ikon för mikrofon (bredvid kameraikon), tryck på pilen bredvid och markera ”Connect my Audio”
    1. Titta under ”Select microphone” om du har fler alternativ. Välj lämplig…
  2. Få igång kamera (så att vi kan se er – inte nödvändigt men trevligt)
    1. I översta menyfältet finns en ikon för kamera, tryck på pilen bredvid och markera ”Start my webcam”
    2. Bild ska då dyka upp till höger: tryck på ”Start Sharing”

Andra förberedelser att tänka på:

Bra internetförbindelse: fast uppkoppling (kabel)

Bra ljud: USB-headset som kopplas till datorn fungerar bäst, men svårt om ni är många. Innan du går in i mötet, genomför gärna ljudtest med Audio Setup Wizard (finns under Meeting i översta menyraden).               

Bra dator med rätt programvara: senaste version av Flash Player, Adobe Add-in. Adobe Connect erbjuder gratis nedladdning (om så behövs) när du testar anslutningen