Professor Robert M Califf är en av världens främsta kliniska forskare. Han har varit banbrytande inom utveckling av evidensbaserad medicin och klinisk forskning och han ofta lyfter fram UCR och Uppsala universitet som viktiga för utvecklingen av pragmatiska kliniska studier.

Dr Califf var medgrundare till, och i många år chef, för Duke Clinical Research Institute som UCR har mångårigt gott samarbete med. Han blev nyligen utsedd av president Obama till chef för FDA - det amerikanska läkemedelsverket.

-  Det är verkligen inspirerande att åter kunna hälsa Robert välkommen till Uppsala, denna gång som hedersdoktor vid universitetet, och vi ser fram emot fortsatt samarbete, säger Jonas Oldgren (promotionsvärd), Stefan James och Lars Wallentin.

Läs pressmeddelandet