Den 8-16:e december går flyttlassen och snart kommer alla UCR:s medarbetare att sitta tillsammans i Hubben i nya och anpassade lokaler. Flytten kommer att samla hela UCR:s kompetens inom klinisk forskning, kvalitetsregister, statistik, biobank, laboratorieverksamhet och utveckling under samma tak.

Hubben, som byggs av Vasakronan, är tänkt att vara en mötesplats och ett kunskapsnav för alla kompetenser i Uppsala Science Park. Du kan läsa mer om projektet här.

Även Klinisk mikrobiologi (KMB), Kliniskt träningscentrum (KTC) och stora delar av Uppsalas innovationssystem, som exempelvis Uppsala Innovation Centre, STUNS och Uppsala BIO, kommer att sitta i Hubben.

Jonas Oldgren, verksamhetschef
Jonas Oldgren, verksamhetschef UCR

Varför flyttar ni ihop?

UCR har gjort en fantastisk resa från starten 2001 med bara en handfull medarbetare till nuvarande breda organisation med många framgångsrika uppdrag och kvalificerade medarbetare på fyra olika platser i Uppsala. Flytten till Hubben blir ett naturligt led i vår strävan att utvecklas som organisation så att vi kan fortsätta leverera tjänster av den höga kvalitet vi har gjort oss kända för.

Med hela UCR i samma hus ökar våra möjligheter att snabbt ge våra kunder den hjälp de efterfrågar. Vi får dessutom större utrymme för synergieffekter inom organisationen, vilket kommer att påverka vår kompetensbredd och tjänsteutbud positivt. Vi kommer också att ha bättre möjligheter att möta våra samarbetspartners och kunder i Hubben.

Påverkar flytten dig?

Vi gör allt vi kan för att flytten ska avlöpa så smidigt som möjligt men att flytta en hel verksamhet är ett stort projekt. Vi försöker hålla ännu fler möten via web eller telefon istället för möten på plats och det kan hända att vi får något längre handläggningstider än normalt för inkommande ärenden under själva flyttperioden.

Från och med den 8:e december gäller vår nya adress. Vi får även nytt postnummer! Nedan ser du hur försändelser till Hubben ska märkas. Notera att samtliga e-postadresser och telefonnummer förblir desamma.

Postadress Hubben
UCR | Uppsala Clinical Research Center
Uppsala Science Park
Dag Hammarskjölds väg 38

751 85 UPPSALA

Internpostadress Hubben
UCR/Dag H 38

Har du några frågor eller funderingar kring UCR:s flytt? Hör gärna av dig till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer om konferensen på www.npcs.se

Nationell konferens om kliniska studier är en årlig mötesplats för kunskapsutbyte och nätverkande och riktar sig till dig som arbetar inom akademi, hälso- och sjukvård och industri.

Hur ser framtidens forskningsmetoder ut? Vilken roll har framtidens forskningspatient och inom vilka terapiområden bedrivs framtidens kliniska studier?
Dessa är några av de frågor du kommer att få ta del av under konferensen med temat ”Framtidens kliniska studier”. Möt inspirerande talare och nätverka med konferensdeltagare från akademi, hälso- och sjukvård och industri.

När: den 7–8 september
Var: Aula Medica, Stockholm

Nationell konferens om kliniska studier arrangeras av den nationella satsningen Kliniska Studier Sverige, som är ett samarbete mellan Vetenskapsrådet och Sveriges sex sjukvårdsregioner. Karolinska Trial Alliance (KTA) är 2017 års regionala värd.

För mer information och anmälan www.kliniskastudier.se/nationell-konferens-kliniska-studier/

Läs rapporten från Nationell konferens om kliniska studier 2016