Kontakta oss


Telefon: 018-611 95 00
Fax: 018-51 55 70
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hitta hit

Klinisk läkemedelsutveckling 30 hp

Kursinnehåll

Kursen "Klinisk läkemedelsutveckling" 30 hp (eller CDD, Clinical Drug Development, som den tidigare hette och fortfarande kallas) syftar till att ge en bred och djup förståelse för hur man utvecklar läkemedel utifrån etiska aspekter, vetenskapliga principer/metodologi. Genom kursen får studenterna kunskap om de regelverk som gäller samt en inblick i flera specialområden. Teori varvas med praktiska moment för att på bästa sätt förbereda studenterna inför deras kommande yrkesroll.

Kursen avslutas med att alla designar en studie och skriver ett fullvärdigt studieprotokoll, där den kunskap som förvärvats under terminen vävs in.

Bakgrund
Kursen startade 1995 på initiativ av dåvarande Pharmacia och givits varje år sedan dess. Totalt har drygt 500 studenter passerat vidare ut i arbetslivet som kliniska prövningsledare, monitorer, medical writers, regulatory affairs personer, säljare/läkemedelskonsulenter, safety officers mm.

Information
Kursen i Klinisk läkemedelsutveckling är en fristående universitetskurs omfattande 30 hp. Kursen ligger under institutionen för medicinska vetenskaper och kursadministration drivs från och med hösten 2010 i samarbete med UCR.

Kursledare är Håkan Melhus, assisterande kursledare är Carina Alvfors, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , och kursadministratör är Kristin Bryon, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kursen går varje hösttermin och anmälan sker via Universitetet och den centrala antagningsenheten.

Kurstillfälle
Nästa kurs startar måndagen den 2 september 2013.

Sista anmälningsdag
Sista anmälningsdag till kursen var den 15 april . Möjlighet till sen anmälan finns fram till kursvecka 1, se sen anmälan på Uppsala universitet

Mer information om höstens kurs med länk till anmälan
För mer information och anmälan (Uppsala universitet).

 

Senast uppdaterad fredag, 07 juni 2013 09:03