Kontakta oss


Telefon: 018-611 95 00
Fax: 018-51 55 70
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hitta hit

Bakgrund

Uppsala Clinical Research Center (UCR) startade sin verksamhet i juli 2001. UCR är en fristående enhet inom Medicinska vetenskapsområdet, Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset och är beläget i Uppsala Science Park, som ligger i närheten av Akademiska sjukhuset.

UCR arbetar med projekt under ledning av och i samarbete med kliniska forskare såväl vid Uppsala universitet, som vid andra universitet och sjukhus i Sverige och utomlands.

UCR har idag cirka 100 anställda som är organiserade i sektionerna kliniska prövningar, kvalitetsregister, biometri, laboratorium/biobank, UCR-Laboratory, och administration. UCR har också en grupp forskare inom olika områden nära knuta till sig.

Kompetenscentrumet erbjuder inom klinisk forskning/prövning allt från rådgivning och stödinsatser inom specifika avgränsade områden till kompletta lösningar för stora multicenterstudier. Inom registerområdet har UCR utvecklat unika interaktiva internetbaserade tekniker för kontinuerlig registrering och rapportering och erbjuder specialistkompetens och kompletta lösningar för alla typer av databaser och register.

 

Senast uppdaterad måndag, 29 juli 2013 15:30