Kontakta oss


Telefon: 018-611 95 00
Fax: 018-51 55 70
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Hitta hit

Kvalitetsarbete

Kvalitetsregister och förbättringsarbete – QUICC-projekten
Kvalitetsregister kan användas för att förbättra vården på många olika sätt. De har ofta använts till att skriva avhandlingar och rapporter utifrån ett nationellt perspektiv, men kvalitetsregister kan också användas för att mäta kvalitet på det lokala planet, på det egna sjukhuset.

UCR har genomfört flera kvalitetsprojekt där kunskap om förbättringsarbete har kombinerats med kvalitetsregistrens unika möjlighet att snabbt kunna mäta resultatet av förbättringsarbetet. Detta arbetssätt har gång på gång visat sig mycket effektivt för att förbättra vården på ett mycket konkret sätt. Det första kvalitetsprojektet QUICC (Quality improvement in acute coronary care), läs uppsatsen, blev vinnare av Götapriset år 2005. UCR samarbetar med Qulturum i Jönköping i dessa projekt, Qulturum är bland de främsta i Sverige när det gäller kvalitetsarbete inom hälso- och sjukvård, läs mer om Qulturum.

Att utnyttja kvalitetsregister till att förbättra vården på det lokala sjukhuset är väldigt givande och det kan generera stora vinster för dem det ytterst gäller – patienterna. Metoden som UCR använder för förbättringsarbete är generellt applicerbar på olika diagnosgrupper och därmed också för flera olika kvalitetsregister.
 
Kvalitetsprojekt:
QUICC
, mer information
QUICC-plus
QUICC-2
EQUIP

 

Senast uppdaterad onsdag, 12 december 2012 13:18