Registrering av ST-läkare i kärlkirurgi

SSVS har arbetat för att få en sammanhållen kursplan för den kärlkirurgiska kurserna under ST-utbildningen. För att kunna optimera planeringen av kurserna har vi nu gett Kjerstin Ädel Malmborg, Med Konf AB, (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) i uppdrag att vara utbildningskoordinator. 

För att SSVS skall kunna organisera ST-utbildningar i framtiden behöver vi veta hur många ST-läkare som finns, var ni finns och hur långt ni har kommit i er utbildning.

Vänligen registrera dig på följande länk - KLICKA HÄR  - du behöver endast registrera dig en gång. Vår utbildningskoordinator uppdaterar din profil med kurser som du går arrangerade av SSVS.

Sprid gärna detta mejl till ST-kollegor på din klinik så att vi inte missar någon. 


SK-kurser

I den nuvarande specialistutbildningen ingår obligatoriska SK-kurser, det vill säga sex kurser som är specialdesignade för att uppnå de utbildningsmål som är definierade i målbeskrivningen och utbildningsboken. Om man byter ut någon av dessa kurser mot alternativa kurser, kanske internationellt, är det viktigt att kontrollera så att den alternativa kursen är jämbördig i nivå, omfattning och innehåll.

Det  finns även ett stort utbud av vidareutbildningskurser, varav många i ESVS regi.

Det finns också möjlighet att genomgå europeisk examination i kärlkirurgi. Ytterligare info om detta: UEMS, som inkluderar CME, FEBVS. 

Kärlkirurgerna deltar även i kirurgernas grundläggande specialistutbildning, en av de så kallade KUB-kurserna handlar om kärlkirurgi. Efterutbildningen av kirurgerna i den så kallade bakjoursskolan innehåller även kurser om kärlkirurgi.  Bakjoursskola "Kärlakademin"
 
SSVS har utvecklat en vidareutbildningserie för specialister i kärlkirurgi med planerad start till hösten 2017. Sponsor GORE.
Sista ansökan den 1/8 2017.
Se information om Kärlakademin här.
 
Tillbaka till toppen